Boston Celtics και Golden State Warriors συγκρούονται τα ξημερώματα της Πέμπρτης (9/6-04:00) στον 3ο τελικό του ΝΒΑ, με τη σειρά στο 1-1.

Οι «Κέλτες» έκαναν το break στην 1η σύγκρουση και οι «πολεμιστές» ισοφάρισαν με ρεσιτάλ Steph Curry, πατώντας το γκάζι στην επανάληψη, στα 2 πρώτα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στο Chase Center.

Πλέον οι τελικοί μεταφέρονται στο TD Garden, το «σπίτι» της ομάδας του Ime Udoka και η έτερη του Steve Kerr στοχεύει στο break, τουλάχιστον στο 1 από τα 2 παιχνίδια, που θα δώσει στην Βοστώνη.

Ο σημερινός 3ος τελικός ενδέχεται να είναι ο πιο σημαντικός. Σίγουρα από πλευράς ψυχολογίας, καθότι όποιος αποσπάσει το ροζ φύλλο και πάει στο 2-1 θα αποκτήσει αβαντάζ. Σίγουρα όλα μπορούν να συμβούν, μιας και οι Celtics έχουν τον ενθουσιασμό και την άγνοια κινδύνου, ενώ οι Warriors έχουν την εμπειρία και την εξοικείωση σε τέτοιου επιπέδου αγώνες.

 

Μέχρι ώρας ο Curry ξεχωρίζει με 63 πόντους σε 2 τελικούς, ενώ από πλευράς «Κελτών» ο Tatum έχει κάποια σκαμπανεβάσματα και δεδομένα θα κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο White είναι κρυφός άσσος στο μανίκι του Udoka, ενώ Brown, Smart και Horford, έχουν ρόλο στο παιχνίδι των «πράσινων» και θα κριθούν πολλά από την απόδοση τους.

«Κλειδί» από την άλλη πλευρά είναι ο Green. Έτοιμος για…καυγά, παίζοντας με το μυαλό του αντιπάλου και με περίσσια ενέργεια επιθετικά, δίνοντας βάρος στην ρακέτα. Thompson και Poole οφείλουν να δείξουν συμπαράσταση επιθετικά, για να μην μείνει μόνος του ο Curry και φυσικά ο Wiggins χρήζει προσοχής στην άμυνα των Celtics.

Οι προσωπικότητες λοιπόν παίζουν πάντοτε βαρύνοντα ρόλο, όπως και τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Από ότι φαίνεται η έδρα δεν θα παίξει και τόσο. Οι Warriors είναι ικανοί να κερδίσουν παντού και οι Celtics έχουν κάνει ήδη 8 «σπασίματα» έδρας στα playoffs.

Τα υπόλοιπα στο παρκέ του TD Garden (04:00, ξημερώματα Πέμπτης).

 

Tags:
NBA Finals