Δίχως την παρουσία των πρώτων τους προπονητών αναγκάστηκαν να παραταχθούν τόσο οι Boston Celtics όσο και οι Sacramento Kings έναντι σε Houston Rockets και Denver Nuggets, αντίστοιχα, με τους λόγους υγείας φυσικά να είναι πάνω από το ΝΒΑ και το μπάσκετ γενικότερα.

Όσον αφορά τους Κέλτες, ο Rookie coach Joe Mazzulla δεν κατάφερε να παραστεί στο χθεσινό (28/12) παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στους Rockets εξαιτίας μιας αλλεργίας που “χτύπησε” το μάτι του και τον ανάγκασε εν ολίγοις να χάσει το εν λόγω παιχνίδι την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, η ανακοίνωση για την απουσία του νεαρού τεχνικού έλαβε χώρα μόλις δέκα περίπου λεπτά πριν το εναρκτήριο τζάμπολ. Ωστόσο, η Βοστόνη δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στις νεανικές “Ρουκέτες” τις οποίες και κέρδισε πολύ εύκολα χάρις σε 77 κοινούς πόντους των δύο κορυφαίων της παικτών, των Jayson Tatum και Jaylen Brown.

Από την άλλη μεριά, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά αναφορικά με το διάστημα της ενδεχόμενης απουσίας του από τους πάγκους για τον Mike Brown στους Kings, με τον έμπειρο τεχνικό να μπαίνει εδώ και μερικές ώρες στο πρωτόκολλο του ΝΒΑ για τον κορονοϊό. Έτσι, έχασε φυσικά το χθεσινό ματς της ομάδας του κόντρα στους Nuggets -από τους οποίους εν τέλει ηττήθηκε στο νήμα- και ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί το ακριβές πεδίο της απουσίας του από τους αγώνες των “Βασιλιάδων”, που μετά τον Domantas Sabonis χάνουν και τον τεχνικό τους.