Μετά τη χθεσινή (27/7) φραστική “επίθεσή” του στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο εν ολίγοις ανέφερε πως αν και παίζει μπάσκετ δε μπορεί να το καταλάβει, ο Gilbert Arenas “χτύπησε” ξανά με νέες του δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα, ο πάλαι ποτέ βασικός πρωταγωνιστής των Washington Wizards ανέφερε ότι ο Greek Freak έχει παραμείνει στάσιμος στις αδυναμίες του σχετικά το σουτ και κυρίως το τρίποντο, ενώ την ίδια στιγμή επεσήμανε πως θα πρέπει να τον ακούσει καλά ο άσος των Milwaukee Bucks, προκειμένου να βελτιώσει τα μέτρια στοιχεία στο παιχνίδι του.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Έχει προσθέσει κάτι νέο στο παιχνίδι του; Έχει γίνει το τρίποντό του καλύτερο (όχι), έχει γίνει καλύτερο το midrange του (όχι), έχει βελτιωθεί στις βολές (όχι);

Έχει γίνει πιο δυνατός, τον έχει βοηθήσει αυτό στο να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις, κάτι που βελτιώνει το ποσοστό ευστοχίας. Αλλά έχει τα ίδια ψεγάδια από τότε, που ξεκίνησε το μπάσκετ.

Γι’ αυτό είπα πως χρειάζεται να μάθει το παιχνίδι περισσότερο για να καταλάβει πώς θα βελτιώσει συνολικά το παιχνίδι του. Είναι το ίδιο κτήνος, το ΙΔΙΟ κτήνος, αλλά πιο δυνατό και παθιασμένο.

Αν ο Τζόρνταν ήταν Έλληνας, θα είχε ακόμα τις ίδιες αδυναμίες; Δεν μπορούσες να τον σταματήσεις στο μπάσιμο, αλλά η εξέλιξη του fadeaway έγινε η χαρακτηριστική του κίνηση.

Αν, λοιπόν, η απάντηση είναι ‘όχι’, τότε η άποψή μου επιβεβαιώνεται. Οι παίκτες δεν γίνονται καλύτεροι, επειδή η επιτυχία τους λέει ότι δεν χρειάζεται πια να βελτιωθούν.

Όλοι το έχουμε πει: αν είχε σταθερό σουτ και τρίποντο, θα ήταν ασταμάτητος. Έχουν περάσει εννέα χρόνια και ακόμα λέμε το ίδιο, αλλά όσα λέω είναι λάθος.

Άκου έναν hater, γιατί αυτός ξέρει τις αδυναμίες σου, κάτι που σημαίνει πως έχει το σχέδιο να γίνεις καλύτερος”.