Η επιστροφή του CJ McCollum στο Portland για πρώτη φορά ως αντίπαλος των Blazers επισκίασε οτιδήποτε άλλο τα ξημερώματα της Πέμπτης (31/3). Σε τέτοιο βαθμό, που οι θεατές του Moda Center έφτασαν στο σημείο να γιουχάρουν τους διαιτητές, όταν χρέωσαν τον πρώην παίκτη τους με επιθετικό φάουλ σε μία φάση κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου!

«Αυτό λέγεται αγάπη. Και είναι αστείο επίσης. Εκτιμώ όλο αυτό που έγινε. Επίσης δεν θεωρώ κι εγώ ότι έκανα φάουλ», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης το πρόσωπο του αγώνα. Ο McCollum πέτυχε 25 πόντους και βοήθησε τους Pelicans να φύγουν από το Portland με μία πολύτιμη νίκη στην κούρσα για την είσοδο στο play-in tournament, εντούτοις όλοι οι προβολείς ήταν στραμμένοι στον ίδιο. Σε κανέναν άλλον.

Οι φίλαθλοι του Portland είχαν μόνο αγάπη για τον CJ McCollum. Τον αποθέωσαν κατά τη διάρκεια του όμορφου tribute video που ετοίμασαν γι αυτόν οι Blazers και σηκώθηκαν όρθιοι, για να τον χειροκροτήσουν, μόλις ανακοινώθηκε το όνομά του από τα μεγάφωνα.

«Προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο ματς, αλλά συνέβαιναν πολλά. Ήμουν ψυχολογικά καταβεβλημένος. Ήταν συγκινητικό και πολύ όμορφο. Ήταν πολύ ωραίο να δέχομαι τόση αγάπη από τους φιλάθλους. Το standing ovation ήταν πολύ ιδιαίτερο για μένα. Εγώ και η οικογένεια μου, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε ο 30χρονος σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος πέτυχε 11.203 πόντους με τη φανέλα των Blazers, κατέκτησε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη και τους βοήθησε να παίξουν οκτώ φορές στα Playoffs και να φτάσουν μία μέχρι τους Δυτικούς Τελικούς.

Τα highlights του McCollum: