Όπως ήδη είχε γίνει γνωστό εδώ και μερικές ημέρες, οι πλευρές των LA Clippers και του Kawhi Leonard αποφάσισαν να επεκτείνουν την κοινή τους συνεργασία για ακόμα 4 χρόνια, σε ένα συμβόλαιο που θα κρατήσει στην California τον σπουδαίο two-way αθλητή μέχρι και το 2026!

Ταυτόχρονα, ο Klaw αναμένεται να εισπράξει περίπου 176 εκ. δολ. σε αυτό το διάστημα, ένα ποσό το οποίο μεταφράζεται σε 44 εκ. δολ. ετησίως, επίδοση που είναι η μεγαλύτερη τόσο για τον Leonard όσο και για τον οργανισμό του Los Angeles.

Μπορεί ατομικά να υλοποιεί μοναδικές σεζόν και να μετράει 26 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 109 ματς κανονικής διάρκειας, αλλά στα μέχρι πρότινος χρόνια σύμπλευσής τους, οι Clippers έχουν αποτύχει να φτάσουν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ και δη το δαχτυλίδι, κάτι που είναι ο απώτερος στόχος τους από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε μαζί τους το καλοκαίρι του 2019.

Πέρυσι, ίσως αυτή η κατάσταση να άλλαζε, αν ο δις FMVP δεν είχε τεθεί εκτός συνεχείας postseason ήδη από τα ημιτελικά της Δύσης, όταν χτύπησε το γόνατό του στη σειρά με τους Utah Jazz.
Μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν καταπληκτικός αριθμώντας 30 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά 39 αγωνιστικά λεπτά και είχε οδηγήσει την ομάδα του σε 6 νίκες σε 11 ματς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως με τα 44 περίπου εκ. που θα λαμβάνει τη νέα σεζόν, θα έχει στα χέρια του το 2ο μεγαλύτερο ετήσιο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, μετά τα 46 σχεδόν εκ. δολ. που θα λάβει ο αστέρας των Golden State Warriors, Stephen Curry.