Μετά την πολύ άσχημη είδηση του χερουργείου που θα υποστεί για να θεραπευτεί πλήρως το γόνατό του -αλλά θα τον αφήσει εκτός για περίπου 9 ολόκληρους μήνες-, ο Κawhi Leonard εμφανίζεται πολύ πληγωμένος και δυσαρεστημένος από την αντίδραση των LA Clippers απέναντί του, και μοιάζει έτοιμος να μην ανανεώσει με την ομάδα του Χόλιγουντ αυτό το καλοκαίρι!

Πιο συγκεκριμένα, ο 2 φορές MVP των τελικών του ΝΒΑ (2014, 2019) έχει για την επόμενη σεζόν player option στα χέρια του, η οποία ανέρχεται στα 36 περίπου εκ. δολ., και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα την ενεργοποιήσει.

Σε αυτό το σενάριο, η φετινή free agency θα έχει ακόμα ένα σπουδαίο όνομα μετά τους Paul, Conley, Lowry, DeRozan, Dragic και Schroder, με τον Claw να γίνεται αυτόματα περιζήτητος ακόμα και αν απωλέσει όλη την επερχόμενη χρονιά.

Φέτος, μέτρησε 25 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ, αλλά και 30 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα στα Playoffs, όπου έχασε τα τελευταία 8 ματς των Clippers ελέω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.