Όπως είχαμε αναφέρει πολλάκις και πριν την έναρξη της φετινής σεζόν στο basketblog.gr, οι LA Clippers χωρίς τον Kawhi Leonard και με τόσο φανερές ελλείψεις στο μακρινό τους σουτ δεν θα μπορούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να κοιτούν στα μάτια τις περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ και της Δύσης -με τον τραυματισμό του Paul George, που μπορεί πλέον να απωλέσει όλη την εναπομείνασα χρονιά, να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Έτσι, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bleacher Report και του Jake Fischer, η αρμάδα του Χόλιγουντ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κόψει τους δεσμούς της με όλους τους παίκτες της πλην των George, Kawhi και Terance Mann, στην εξέλιξη του οποίου πιστεύουν πολύ -κάτι που κάνει μερικούς από τους καλύτερους αθλητές της, όπως οι Marcus Morris Sr., Serge Ibaka και Ivica Zubac, διαθέσιμους για ανταλλαγή!

Ο απώτερος στόχος φυσικά είναι να χτιστεί από φέτος ένας ηχηρός βασικός κορμός για τη νέα χρονιά, όταν με την επιστροφή στην ενεργό δράση των σταρ του το συγκρότημα του Ty Lue θα κάνει ακόμα μια απόπειρα για το δαχτυλίδι, μετά την περσινή του πορεία μέχρι και τους Τελικούς περιφέρειας (2-4 από τους Phoenix Suns).

Τέλος, ο έμπειρος δημοσιογράφος υπογραμμίζει την περίπτωση του Ibaka, ενός center με έφεση στο rim protection και το μακρινό σουτ, με τα 10 περίπου εκ. που λαμβάνει τη φετινή χρονιά να εξοικονομούν σχεδόν 40 εκ. στη διοίκηση των Clippers, που έχει ξεπεράσει ήδη το laxury tax της.