Οι Los Angeles Clippers κατάφεραν να επικρατήσουν με 126-111 έναντι των Dallas Mavericks και -γινόμενη η πρώτη ομάδα στη σειρά που κερδίζει παιχνίδι στην έδρα της- πέρασαν στην επόμενη φάση, όπου θα συναντήσουν τους Utah Jazz με μειονέκτημα έδρας.

Οι Kawhi Leonard και Paul George ήταν σε εξαιρετική κατάσταση πάρα τις ζώνες προσαρμογής των Τεξανών σε αυτούς, με πρώτο να τελειώνει την αναμέτρηση με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα, και το δεύτερο να πετυχαίνει 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα.

 

 

 

 

Ταυτόχρονα, εξαιρετικός ήταν και ο Marcus Morris Sr. με 23 πόντους και 7-9 τρίποντα που ξέχασε γρήγορα την τραγική του εμφάνιση στο Game 6 (1-10 σουτ), ενώ σημαντικές λύσεις προσέφεραν και οι BatumJackson, με τον Γάλλο να κάνει δύσκολη τη ζωή του γίγαντα Boban Marjanovic καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς και τον έμπειρο PG να πετυχαίνει 2 τεράστια τρίποντα στην 4η περίοδο και να καθαρίζει το ματς για τους Clippers.

 

 

 

Από την αντίπερα όχθη, ο Luka Doncic έμοιαζε ολομόναχος απέναντι στις ορέξεις των γηπεδούχων, αλλά ήταν εξαιρετικός, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σλοβένος playmaker μέτρησε 46 πόντους -5η 40άρα σε 13 αγώνες-, 7 ριμπάουντ και 14 ασίστ, την ίδια στιγμή που σούταρε με 17-30 εντός πεδιάς, 5-11 τρίποντα και 7-11 βολές, με τους 29 από τους πόντους του να έρχονται στο πρώτο μέρος!

 

 

 

Από τους συμπαίκτες του, ξεχώρισαν μονάχα οι Dorian Finney Smith με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, και Kristaps Porzingis με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Αλλά οι Mavs δεν τα κατάφεραν ξανά κόντρα στους ανωτέρους Clippers, από τους οποίους και αποκλείστηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά…

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.