O Steph Curry θα διεκδικήσει το 4ο πρωτάθλημα στην καριέρα του, στην 6η παρουσία του σε τελικούς ΝΒΑ, τα τελευταία 8 χρόνια.

Αντίπαλο δέος οι σκληροτράχηλοι Celtics, που έθεσαν εκτός τους πρωτοπόρους της Ανατολής Miami Heat, όπως και τους περυσινούς κατόχους του τροπαίου, Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της παρέας του.

Ο Αμερικανός σταρ των Warriors πήρε θέση για τους τελικούς και δήλωσε ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση, σεβόμενος τους «Κέλτες», αλλά έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του, αλλά και σε αυτές των συμπαικτών του.

Θυμίζουμε ότι οι «πολεμιστές» επιστρέφουν σε τελικούς από το 2019. Το 2015 ήταν η τελευταία παρουσία των Celtics.

Τα όσα ανέφερε ο Curry για τη σειρά των τελικών με τους «Κέλτες»:

«Προφανώς οι Σέλτικς έχουν σπουδαία ομάδα. Βρίσκονται άλλωστε στους τελικούς.

Έφτιαξαν ένα δυνατό σύνολο, πέρασαν αρκετά τα τελευταία 4-5 χρόνια. Πέτυχαν νωρίς, βρήκαν τρόπο να διατηρηθούν μαζί και τώρα βρίσκονται εδώ. Θα είναι ένα σπουδαίο τεστ για όλους μας.

Διαθέτουν μερικούς παίκτες στο πραγματικά υψηλότερο επίπεδο, έχουν μέγεθος. Μας αρέσουν τα ματς-απ σε σχέση με την αυτοπεποίθηση μας, ξέροντας πως μπορούμε να κερδίσουμε. Προφανώς σέβομαι τους Σέλτικς για αυτό που παρουσίασαν ως ομάδα.

Ο Τέιτουμ κι ο Μπράουν είναι τα “κεφάλια του φιδιού”, ο Μάρκους Σμαρτ κάνει αυτό που… κάνει, έχουν και βετεράνους όπως ο Αλ Χόρφορντ που βρίσκεται αρκετά χρόνια στη λίγκα και σίγουρα θα έχουν κίνητρο στην πρώτη τους εμφάνιση σε τελικούς.

Έχουμε όμως το ίδιο κίνητρο με αυτούς και νιώθουμε ενθουσιασμένοι για ό,τι πρόκειται να συμβεί.»