Ο Stephen Curry δεν έχει βάλει πλώρη μόνο για τον 4ο τίτλο της καριέρας του, αλλά και για το πρώτο του MVP Τελικών. Και η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από την ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια, ο σούπερ σταρ των Warriors είναι μακράν του επόμενου ο κορυφαίος παίκτης της σειράς.

Ο Curry σκοράρει 34,3 πόντους κατά μέσο όρο σε τέσσερις αγώνες, περισσότερους δηλαδή απ’ όσους έχουν μαζί οι επόμενοι δύο σκόρερ του Golden State (Thompson και Wiggins)! Παράλληλα, σουτάρει με ποσοστό 50% συνολικά και με 49% πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, έχοντας συνεχώς μπροστά του… απλωμένα χέρια.

Διαβάστε απλά το ακόλουθο στατιστικό και θα καταλάβετε πόσο αποτελεσματικός είναι ο Curry, ο οποίος έχει ποσοστό ευστοχίας 52% στα φετινά Playoffs, όταν είναι στενά μαρκαρισμένος! Από τους άλλους τέσσερις παίκτες που επιχειρούσαν τόσο πολλά στενά μαρκαρισμένα σουτ στα φετινά Playoffs, ουδείς είχε πάνω από 40%

Μετά τη συνέντευξη Τύπου για τον 5ο αγώνα, βέβαια, άλλο είναι το “φλέγον” ερώτημα: τι… παπούτσια θα φορέσει; Κάποιος ρεπόρτερ πληροφόρησε τον σούπερ σταρ των Warriors ότι έχει 3-0, όποτε φοράει τα μοβ Curry 4, μία πληροφορία που του φάνηκε αρκούντως ενδιαφέρουσα. «Δεν το ήξερα αυτό! Εκτιμώ την πληροφορία. Δεν θέλω να μπλέξω με τα γούρια, αλλά θα το κοιτάξω. Έχω πολλά διαφορετικά χρώματα, οπότε θα δούμε», σχολίασε ο Curry.

Στο μεταξύ, στη Βοστόνη ασχολούνται περισσότερο με την επίθεσή τους, παρά με την άμυνά τους στον Curry. «Εάν παίζουμε με το σωστό τρόπο στην επίθεση, θα ήμασταν τουλάχιστον 3-1 αυτή τη στιγμή», έλεγε χθες ο Ime Udoka.

Ένα βασικό πρόβλημα που έχει να επιλύσει η Βοστόνη είναι ο καλύτερος σκόρερ της, ο Jayson Tatum, ο οποίος σουτάρει με ποσοστό 34,1% στους Τελικούς. Ποτέ ξανά στην ιστορία των Τελικών δεν έχει καταγραφεί χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας, από παίκτη με πάνω από 20 σουτ ανά αγώνα!