Οι Warriors ήταν το «αφεντικό» στον 2ο τελικό του ΝΒΑ και έτσι ρέφαραν τη «ζημιά» της ήττας στο 1ο παιχνίδι, φέρνοντας τη σειρά των τελικών στο 1-1, με τους Celtics πλέον να ετοιμάζονται για τα 2 παιχνίδια που θα δώσουν στην έδρα τους, απέναντι στους «πολεμιστές».

Steph Curry, Klay Thompson και Draymond Green αποτελούν τις «καραβάνες» της ομάδας, μετρώντας πολλές συμμετοχές σε επίπεδο τελικών στη Λίγκα. Μετά τη χθεσινή νίκη η συγκεκριμένη τριάδα έφτασε τις 18 συνολικά σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Έτσι βρίσκονται μία ανάσα από την κορυφή της σχετικής λίστας, όπου βρίσκονται οι Tim Duncan, Manu Ginobili και Tony Parker με 19 νίκες στο σύνολο. Οι «θρύλοι» των Spurs, όταν ο Gregg Popovich είχε δημιουργήσει μία ασύλληπτη ομάδα, που έπαιζε εξαιρετικό μπάσκετ και αποσπούσε δαχτυλίδια.

Ο Curry ήταν ο κορυφαίος του 2ου τελικού με 29 πόντους με 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Green πρόσθεσε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, την ίδια ώρα που ο Thompson, σταμάτησε στους 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

 

Tags:
NBA NBA Finals