O Damian Lillard ναι μεν διέψευσε ότι σκοπεύει να ζητήσει ανταλλαγή από το Portland, εντούτοις τα σενάρια και η παραφιλολογία γύρω από το μέλλον του… καλπάζουν. Ενόσω λοιπόν ο 30χρονος πόιντ γκαρντ βρίσκεται στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα σημερινό δημοσίευμα του Ringer, ξεχώρισε τις πέντε ομάδες που έχουν εκφράσει το πιο ζωηρό ενδιαφέρον μέχρι στιγμής. Και δεν είναι ούτε οι Lakers, ούτε οι Warriors, όπως αρχικά είχε γραφτεί στις ΗΠΑ…

Σύμφωνα με τον Kevin O’Connor οι ομάδες που “κυνηγούν” μία ανταλλαγή του Lillard είναι οι Rockets, οι Knicks, η Heat, οι 76ers και οι Kings. Ακόμα και αν η πληροφορία αυτή ευσταθεί, πάντως, ένα ενδεχόμενο trade του Lillard μόνο απλή υπόθεση δεν πρόκειται να είναι. Οι περισσότεροι, άλλωστε, θεωρούν ότι το Portland θα ζητήσει τον ουρανό και τα άστρα, για να παραχωρήσει τον καλύτερο παίκτη του, ενδεχομένως ακόμα περισσότερα και απ’ όσα ζήτησαν οι Rockets για τον James Harden την προηγούμενη χρονιά.

Ο Lillard προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά (είχε 28,8 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 7,5 ασίστ κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο), η οποία όμως ολοκληρώθηκε πάλι πρόωρα, στον 1ο γύρο των δυτικών Playoffs. Επί ημερών Lillard οι Blazers έχουν δώσει το “παρών” σε οκτώ από τις εννέα χρονιές του σούπερ σταρ τους στο ΝΒΑ. Μόνο τρεις φορές, πάντως, έχουν ξεπεράσει τον 1ο γύρο, το 2014, το 2016 και το 2019, όταν έφτασαν μέχρι τους Τελικούς της Δύσης.