Οι Suns δεν “είδαν” ποτέ τον DeAndre Ayton ως max player. Εν τέλει αποφάσισαν να τον κάνουν max player, προκειμένου να τον διατηρήσουν στο Phoenix. Οι “ήλιοι” δεν χρειάστηκε να εξαντλήσουν την 48ωρη προθεσμία που είχαν, για να πάρουν μία απόφαση. Μάτσαραν σχεδόν άμεσα την προσφορά των Pacers και κράτησαν τον 24χρονο σέντερ στο ρόστερ τους.

Ο Ayton θα γίνει έτσι πλουσιότερος κατά 133 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια, υπογράφοντας το μεγαλύτερο offer sheet που έχει δοθεί ποτέ σε restricted free agent. Μετά την εξέλιξη αυτή οι Suns “έδεσαν” τον Ayton και δεν μπορούν να τον κάνουν ανταλλαγή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Κάτι που ενδεχομένως να πρέπει να κάνουν κάποια στιγμή, εφόσον δεν αλλάξει κάτι στη διάθεση του νεαρού σέντερ.

Ο Ayton θέλει εδώ και καιρό να φύγει από το Phoenix. Χθες, μάλιστα, δήλωνε ενθουσιασμένος μετά την προσφορά τους Pacers και την προοπτική να παίξει στην Indiana. Οι Suns του έκοψαν όμως τη χαρά σχεδόν άμεσα…

Σε άλλες κινήσεις που ολοκληρώθηκαν το τελευταίο 24ωρο…

  • Ο Austin Rivers συμφώνησε για την επόμενη χρονιά με τη Minnesota. Ο 29χρονος γκαρντ είχε 6 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο τη σεζόν 2021-22 με το Denver.
  • Οι Denver Nuggets απέκτησαν τον Kentavious Caldwell-Pope με 2ετές συμβόλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει player option για τη σεζόν 2023-24. Ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ είχε 13,2 πόντους και 3,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο την περσινή χρονιά με τους Wizards.