Σε μία ανταλλαγή που… ταράσσει τα νερά της ανατολικής ακτής προχώρησαν οι Hawks και οι Spurs μία ημέρα πριν από την έναρξη της Free Agency (31/6, 01:00). Κεντρικό πρόσωπο αυτής είναι ο Dejounte Murray, ο οποίος μετακόμισε από το San Antonio στην Atlanta!

Για να αποκτήσουν οι Hawks τον ταλαντούχο γκαρντ, χρειάστηκε να παραχωρήσουν στους Spurs τον Danilo Gallinari και τρία μελλοντικά draft-picks 1ου γύρου για το 2023, το 2025 και το 2027. Στο πλαίσιο του trade οι δύο ομάδες θα κάνουν και ανταλλαγή picks στο Draft του 2026, σύμφωνα με το ESPN.

HAWKS: ΣΟΥΠΕΡ-ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τη σεζόν που πέρασε ο 25χρονος Murray είχε 21,1 πόντους, 8,3 ριμπάουντ, 9,2 ασίστ και 2,0 κλεψίματα κατά μέσο όρο, κερδίζοντας με το σπαθί του μία θέση στο All-Star Game για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αριθμοί που δείχνουν ευκρινώς πόσο πολύτιμος μπορεί να αποδειχθεί στα “γεράκια” στο πλευρό του Tray Young.

Πρόκειται φυσικά για μία κίνηση που ισχυροποιεί σημαντικά τους Hawks, καθώς δημιουργεί στην περιφέρεια ένα εξαιρετικό δίδυμο παικτών με πολύ μέλλον (Young – Murray). Παράλληλα, βέβαια, υποθηκεύει το άμεσο μέλλον τους σε περίπτωση αποτυχίας, μιας και οι επιλογές που έστειλαν στο San Antonio για το 2025 και το 2027 είναι unprotected.

SPURS: ΟΙ… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ DEAL

Το San Antonio, από τη μεριά του, ναι μεν βλέπει τον καλύτερο παίκτη του να φεύγει, μακροπρόθεσμα όμως ίσως να αποδειχτεί η κερδισμένη ομάδα του deal. Πρώτον, διότι θα έχανε ούτως ή άλλως το επόμενο καλοκαίρι τον Murray για το τίποτα, μιας και σύμφωνα με το Bleacher Report ο 25χρονος All-Star είχε ενημερώσει τους Spurs, ότι δεν επρόκειτο να υπογράψει επέκταση συμβολαίου φέτος, με συνέπεια να γίνει free agent το 2024.

Δεύτερον, οι Spurs κέρδισαν από το trade τρία πολύτιμα draft-picks 1ου γύρου. Συν τοις άλλοις, πήραν έναν παίκτη (Gallinari) με μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο για τη σεζόν 2022-23, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να αφήσουν ελεύθερο τον Ιταλό πάουερ φόργουορντ, δημιουργώντας έξτρα χώρο στο salary cap.