Ο Dennis Rodman είναι ο παίκτης που χαρακτηρίστηκε για τον τρόπο του όσο κανείς και η ίδια η ομάδα του, τον χαρακτήρισε ως ο πιο υποτιμημένος παίκτης στην ιστορία του NBA.

Ο Rodman είχε πάντα ένα ειρωνικό υφάκι, ένα συγκρατημένο, πονηρό, χαμόγελο, μία πολύχρωμη κόμη και ένα απρόβλεπτο των κινήσεών του, ήταν κάτι που σίγουρα δεν ταίριαζε στο λαμπερά αποστειρωμένο περιβάλλον του ΝΒΑ.

Αυτός ο ενοχλητικός τύπος, όχι μόνο βρισκόταν στο παρκέ, αλλά «ταλαιπωρούσε» τους πάντες με την άμυνα του, με το πάθος του να μη τους δώσει ούτε ένα ριμπάουντ, με τα λόγια του και με τη χαρά που νιώθουν οι πιτσιρικάδες όταν καταφέρνουν να γελοιοποιήσουν τους μεγάλους.

Ο center των Bulls, δεν συμμετείχε και πολύ στην επίθεση, στη συνεισφορά σε πόντους. Μάλιστα, στην καριέρα του μόλις μία φορά τελείωσε με μέσο όρο πόντων άνω των 10.

Γενικά, στο γήπεδο δεν είχε τη λάμψη των υπολοίπων σούπερ σταρ. Δεν ήταν τέλειος στο σουτ, στη διείσδυση, στα καρφώματα.

Αυτό που σίγουρα έκανε ήταν να παίζει άμυνα και να μαζεύει ριμπάουντ.

Δεν είχε χαρακτηριστικά ενός σταρ που ήθελε το ΝΒΑ. Αντισυμβατικός και κωμικά προκλητικός εκτός γηπέδου. Στο παιχνίδι έκανε όλα όσα οι ντίβες του αθλήματος δεν ήθελαν να κάνουν, να παίξει σκληρή άμυνα τον αντίπαλο, να εξασφαλίσει το ριμπάουντ και γενικά να γίνει αυτό που λέμε… η «βρώμικη δουλειά».

Ο Rodman ήρθε στην ομάδα των Bulls το 1995, ήταν ο τέλειος παρτενέρ του Jordan και του Pippen, αφού είχε καθοριστική συμβολή στο δεύτερο three peat των Bulls.

Έχοντας κατακτήσει πέντε παρακαλώ πρωταθλήματα, το 1989/90, 1996-98, έχοντας αναδειχθεί δύο φορές ως ο κορυφαίος Αμυντικός της Χρονιάς και επτά φορές κορυφαίος ριμπάουντερ του ΝΒΑ, έχοντας συμπεριληφθεί επτά φορές στην All-Defensive First Team, αποσύρθηκε.

Η ομάδα του Chicago ήξερε τη συμβολή του και μετά από την προβολή των δύο νέων επεισοδίων, χαρακτήρισαν τον center τους, ως ο πιο υποτιμημένος παίκτης στην ιστορία του NBA. Όχι αδίκως εδώ που τα λέμε.

Δείτε εδώ την ανάρτηση των Bulls: