Ο Luka Doncic είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης των Dallas Mavericks και το πιστοποίησε τα ξημερώματα της Δευτέρας μέσα στην έδρα των Phoenix Suns.

Οι Τεξανοί επικράτησαν στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι με 123-90 και ο Σλοβένος σταρ είχε 35 πόντους με 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τους 27 να επιτυγχάνονται στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα έχει δημιουργήσει μία παράδοση, η οποία δείχνει ότι ο ηγέτης των Mavericks εκτοξεύει την απόδοση του σε 7ο και τελευταίο παιχνίδι, όπου δεν υπάρχει γυρισμός και η νίκη είναι μονόδρομος. Για 4η φορά στην καριέρα του στη Λίγκα έπαιξε σε παιχνίδι δίχως…αύριο και πλέον μετράει 38.3 πόντους ανά παιχνίδι. Πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό και στη σχετική λίστα κατέχει την κορυφή με διαφορά.

 

Με το πέρας της αναμέτρησης και την πανηγυρική πρόκριση στους τελικούς της Δύσης ο Dirk Nowitzki χαιρέτησε έναν-έναν τους παίκτες του Jason Kidd, αφού είδε από κοντά το παιχνίδι.

Ωστόσο στον Doncic χάρισε μία «ζεστή» αγκαλιά, με τον Γερμανό θρύλο της ομάδας να επιβραβεύει τον Σλοβένο για την ηγετική παρουσία του στον 7ο ημιτελικό της σειράς με τους «ήλιους».

 

Tags:
Luka Doncic