Με τους Luka Doncic, Nikola Jokic και Bojan Bogdanovic σε τρομερή βραδιά, οι εκάστοτε ομάδες τους κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χθες και να συνεχίσουν το προσωπικό τους ταξίδι για την πρώτη πεντάδα της φετινής Δύσης.

Αρχικά, ο Luka Doncic ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι των Dallas Mavericks με τους “καυτούς” Washington Wizards, το οποίο και τελείωσε με ένα τρομερό triple double της τάξης των 31 πόντων, 12 ριμπάουντ και 20 ολόκληρων τελικών πασών!

Αυτές οι ασίστ οδήγησαν εν τέλει σε 51 πόντους τους συμπαίκτες του Σλοβένου shot creator, και σε συνδυασμό με τους 31 προσωπικούς του, συμμετείχε σε 82 αθροιστικά, επίδοση που ποσοστιαία μεταφράζεται σε 66% των εν γένει πόντων των Mavs, που -για την ιστορία- επικράτησαν με 125-124 χάρις το τρίποντο του Finney Smith 9” πριν το απόλυτο φινάλε (από ασίστ του Doncic).

 

 

 

Όσον αφορά τον Nikola Jokic, αυτός κατατρόπωσε τους Los Angeles Clippers -οι οποίοι ηττήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο ματς από contending ομάδα της Δυτικής περιφέρειας, μετά τους Phoenix Suns– αγγίζοντας το triple double με 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 33 μόλις λεπτά συμμετοχής.

Αυτό ήταν το 55ο φετινό double double του Σέρβου, που ηγείται όλου του ΝΒΑ στη σχετική κούρσα, στην οποία υπάρχουν 6 Ευρωπαίοι στην πρώτη δεκάδα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι 9ος.

 

 

 

Τέλος, ο Bojan Bogdanovic βοήθησε τους Utah Jazz να ξεπεράσουν την ήττα από τους Phoenix Suns και να περάσουν ξανά στην κορυφή της Δύσης, με τους 34 πόντους (12-22 σουτ), 6-11 τρίποντα που πέτυχε εναντίον των Toronto Raptors.

Κάπως έτσι, συνέχισε τις τρομερές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα (5 αγώνες), κατά το οποίο μετράει 23 πόντους με 46% ευστοχία (16 προσπάθειες), 41% τρίποντο (8 προσπάθειες) και 90% βολές (6 προσπάθειες), προσπαθώντας να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο τραυματισμός του Donovan Mitchell, του κορυφαίου δηλαδή επιθετικού παίκτη των «Μορμόνων».