Με το φετινό NBA Draft να ολοκληρώθηκε, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους μεγάλους νικητές της βραδιάς. Από τους κάτοχους του 1ου pick, Minnesota Timberwolves, που έκαναν μια τρομερή επιλογή, μέχρι τους Detroit Pistons και το γεμάτο προδιαγραφές μέλλον τους, σας παραθέτουμε τους θετικούς πρωταγωνιστές του Draft του 2020!

Minnesota Timberwolves: Οι Timberwolves είναι η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του draft, μαζί με τους New York Knicks, και έχουν σπαταλήσει πάνω από 40 picks τα τελευταία 10 χρόνια σε παίκτες που ουδέποτε δεν προσαρμόστηκαν στις αναλογίες του ΝΒΑ. Χθες όμως, ήταν εξαιρετικοί! Δεν είναι μόνο η κομβικότατη επιλογή του Anthony Edwards στο νο.1, ενός παίκτη δηλαδή που μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί στο πλευρό των D’Angelo Russell και Karl Anthony-Towns ως ένας πολύ αθλητικός, πολύ καλός αμυντικός και ικανοποιητικός σκόρερ που δεν απαιτεί τη μπάλα για να σκοράρει, αλλά και η εν γένει ωριμότητα του συλλόγου να κάνει υπομονή και να «ψαρέψει» στην ουσία παίκτες που έπεσαν από τη θέση που είχαν στα mock drafts κατά τη διάρκεια της σεζόν. όπως ο Jaden McDaniels, και γενικότερα να περιμένουν τις υπόλοιπες ομάδες να τους προτείνουν συνθήκες, όπως η περίπτωση Ricky Rubio, η οποία τους εξασφάλισε και 2 επιπρόσθετα πικ.

New York Knicks: Η έτερη αυτοκαταστροφική ομάδα στη σύγχρονη ιστορία του draft, οι Knicks της Νέας Υόρκης, ήταν επιτελούς λογική και προσανατολισμένη σε μια τέτοιου βεληνεκούς βραδιά. Με την επιλογή του Obi Toppin στο 8, απέκτησαν έναν πολύ καλό παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα που τόσο του λείπει, αλλά έφεραν Νεοϋρκέζο forward σπίτι του, κάτι που μπορεί να αυξήσει την potential χροιά του στην ομάδα. Επιπρόσθετα, επέλεξαν ένα  από τους σημαντικότερους sleepers της φουρνιάς του, τον Immanuel Quickley, προσθέτοντας στο ρόστερ τους έναν παίκτη ικανό να σκοράρει, να μαρκάρει και να εξελιχθεί.Γενικότερα, όπως και οι Wolves, ήταν υπομονετικοί και επιτέλους απέβαλαν από πάνω τους την άσχημη τα τελευταία χρόνια αισθητική του όρου «Knicks».

Dallas Mavericks: Αν έπρεπε να εκλεχθεί ένας νικητής της βραδιάς, αυτός θα ήταν δίχως αμφιβολία οι Mavericks. Χθες ήταν υποδειγματικοί και αποφάσισαν να ενισχύσουν άμεσα τον σταρ τους, Luka Doncic, για τα επόμενα 5-6 χρόνια, χωρίς καν να τεθεί υπό σκέψιν το παχυλό salary cap των Τεξανών. Η ομάδα του Rick Carlislie απέκτησε τον ίσως καλύτερο αμυντικό του draft, τον Tyler Bey, μαζί με τους επίσης πλήρεις και ώριμους Josh Green, Tyler Terry και Josh Richardson (ανταλλαγή με τον Seth Curry). Σύγχρονη ομάδα που με κάποιες μικρές αλχημείες στη free agency (veterans πχ και 4αροειδές πεντάρι) θα θέσεις τους προδιαγραφές για να γίνουν μια ομάδα 4αδας στη Δυτική Περιφέρεια.

Detroit Pistons: Οι Pistons ήταν επιτέλους κινητικοί σε μια βραδιά draft με πολύ λογικές επιλογές και ζωηρή ενέργεια. Ο σύλλογος του Ντιτρόιτ ήταν συνεχώς κινητικός και αποκτούσε picks, τα οποία μετουσίωσαν σε χρήσιμους παίκτες, όπως ο Killian Hayes, Isaiah Stewart και ο Saddiq Bey. Αν αποφασίσουν να ανανεώσουν τον funrestricted free agent τους Christian Wood, θα έχουν μια πολύ προσιτή τετράδα νέων παιδιών, που μπορεί σε 2-3 χρόνια να είναι από τις καλύτερες ηλικιακά στην λίγκα.