CASSIUS STANLEY
(54/ Indiana Pacers)

Πλήρες όνομα: Cassius Jerome Stanley (Κάσιους Τζερόμ Στάνλεϊ)
Nickname: The Greatest
Εθνικότητα: Αμερικάνος
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: Los Angeles, California (18/8/1999)
Ύψος: 1.98 μ.
Βάρος: 88 κ.
Highschool: Harvard-Westlake School,Sierra Canyon
Κολέγιο: Duke
Θέση: SF/SG

Καριέρα-στατιστικά: Πέρασε 4 χρόνια στο επίπεδο του High School και μάλιστα σε 2 διαφορετικά της γενέτειράς του Καλιφόρνια, μετρώντας 17.9 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ. Βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια από τα διαθέσιμα 5 στην κλίμακα αξιολόγησης, και μάλιστα, άνηκε στους κορυφαίους 35 της χώρας το 2019. Στο κολέγιο παρέμεινε μόλις μια χρονιά, όπου και αρίθμησε 12.6 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και σχεδόν από 1 κλέψιμο και τάπα ανά 27.4 λεπτά ανά αγώνα, υπό τις οδηγίες του θρυλικού coach K.

Scouting report

Υπέρ: Πολύ σύγχρονο σώμα και παιχνίδι, αφού έχει συνειδητοποιήσει ήδη πως δεν θα γίνει ποτέ σούπερ σταρ, και εκτινάσσει το παιχνίδι του ως 3&D παίκτης. Αμυντικά, είναι ένας από τους πιο πλήρεις της φουρνιάς του, αφού είναι τόσο μακρύς όσο και δυνατός, κάτι που πάντα θα του δίνει ισχυρό πλεονέκτημα, ακόμα και στο ΝΒΑ. Το Duke δεχόταν μόλις 96.2 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ πέρυσι, και κέρδιζε το 7% των αγώνων της εξαιτίας της αμυντικής του παρουσίας ανά 40 κατοχές, ενώ παράλληλα το γεγονός πως σπάνια κάνει φάουλ παρά τη σκληρή του υπόσταση μόνο ως τρομερό μπορεί να λογιστεί. Επιθετικά, προσπαθεί συνεχώς με το σουτ του, και έφτασε να επιχειρεί μέχρι και 3.9 τρίποντα ανά 36 λεπτά κάθε βράδυ (36% ευστοχία). Γενικότερα, είναι καλός ριμπάουντερ για τη θέση του (6.4 ανά 36 λεπτά), εξαιτίας του ύψους του, που του προσφέρει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αναφορικά με τις τάπες (0.7 ανά αγώνα).

Κατά: Σουτάρει, αλλά σίγουρα χρειάζεται σθεναρή βελτίωση τόσο εκεί, όσο και στο προσωπικό παιχνίδι, το οποίο σπάνια επιστράτευσε πέρυσι στο NCAA. Επίσης, το γεγονός με τέτοιο υψομετρικό και σωματικό πλεονέκτημα, οδηγούταν μόλις 3.6 φορές στη γραμμή, θα αποτελέσει τροχοπέδι για τον ίδιο στο ΝΒΑ, καθώς δεν θα έχει ποτέ εύκολους πόντους.

Θυμίζει: Mikal Bridges

Σε 5 χρόνια θα είναι…
Super star: 0%
All-star: 5%
Πενταδάτος: 30%
Ρολίστας: 60%
Εκτός ΝΒΑ: 5%