CASSIUS WINSTON
(53 / Washington Wizards)

Πλήρες όνομα: Cassius Winston (Κάσιους Ουίνστον)
Εθνικότητα: Αμερικάνος
Ημερομηνίαπόλη γέννησης: Detroit, Michigan (28/2/1998)
Ύψος: 1.85 μ.
Βάρος: 84 κ.
Highschool: University of Detroit Jesuit
Κολέγιο: Michigan State
Θέση: PG
Καριέρα-στατιστικά: Στα 4 χρόνια που αγωνίστηκε στο High School μέτρησε περίπου 21 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 8.5 ασίστ, και βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια από τα διαθέσιμα 5 στην κλίμακα αξιολόγησης των prospects, με τον ίδιο να επιλέγει το φημισμένο Michigan State. Εκεί, έμεινε τελικά 4 χρόνια και μέτρησε 18.7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ και 1.1 κλεψίματα στις 2 τελευταίες του σεζόν εκεί.

Το ξέρατε; Στις 9 Νοεμβρίου 2019, ο μικρός αδερφός του, Zachary, σκοτώθηκε πέφτοντας πάνω σε ένα κινούμενο τραίνο. Ο Cassius σκόραρε 17 πόντους και μοίρασε 14 ασίστ την επόμενη κιόλας ημέρα.

Scouting report

Υπέρ: Δεν έχει αδυναμίες επιθετικά. Είναι τόσο καλός σουτέρ τριών πόντων -κυρίως μετά από ντρίμπλα- (43%/5.6 προσπάθειες ανά αγώνα) όσο και στα drives του (44%). Παράλληλα, πηγαίνει συχνά στις βολές (4.5 ανά αγώνα), όπου και σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση (85%). Δημιουργικά, είναι ένας από τους καλύτερους point guards στο NCAA, αφού έχει τόσο την πρόθεση όσο και την ικανότητα (6.5 ασίστ ανά 36 λεπτά). Είναι ένας ηγέτης με όλα τα γράμματα κεφαλαία, αφού είναι πάντα εκεί για τους συμπαίκτες του, εντός και εκτός παρκέ, αλλά και οδήγησε τους Σπαρτιάτες του Michigan State σε 2 διαδοχικά Final Four!

Κατά: Πλησιάζει τα 23 του χρόνια, και προφανώς δεν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Είναι πολύ κοντός για το ΝΒΑ (1.85 μ.), κάτι που θα τον εκθέσει ανεπανόρθωτα αμυντικά σε μια λίγκα που προτάσσει το size matters. Κολεγιακά, είχε τεράστιο USG% (29%), κάτι που δεν θα το βρει σε καμία περίπτωση στα πρώτα του χρόνια στην λίγκα. Τέλος, είναι αρκετά επιρρεπής με τη μπάλα στα χέρια, και δεν έχει πάντοτε τις καλύτερες επιλογές πάσας (3.2 λάθη/ 1.83 ασίστ ανά λάθος).

Θυμίζει: Ish Smith

Σε 5 χρόνια θα είναι…
Super star: 0%
All-star: 5%
Πενταδάτος: 35%
Ρολίστας: 40%
Εκτός ΝΒΑ: 20%