JADEN MCDANIELS
(28 / Minnesota Timberwolves)

Πλήρες όνομα: Jaden McDaniels (Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς)
Εθνικότητα: Αμερικάνος
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: Federal Way, Washington (29/9/2000)
Ύψος: 2.08 μ.
Βάρος: 100 κ.
Highschool: Federal Way
Κολέγιο: Washington
Θέση: PF/SF
Καριέραστατιστικά: Ήταν ένας εκ των καλύτερων high school prospects της γενιάς του, και μάλιστα βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από τα διαθέσιμα 5 πριν μπει στο κολέγιο, και γενικά θεωρείτο ο 7ος καλύτερος παίκτης στη χώρα από ESPN. Στα 4 χρόνια του στο κολέγιο της γειτονιάς του, μέτρησε 22.3 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 2.6 τάπες ανά παιχνίδι. Παρότι είχε αρκετές προσφορές στα χέρια του, επέλεξε το τοπικό κολέγιο της Washington για να μη χρειαστεί να αποχωριστεί τους δικούς του ανθρώπους. Εκεί, έκατσε ένα μόλις χρόνο, αλλά πρόλαβε να μετρήσει 13 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 2.1 ασιστ, 0.8 κλεψίματα και 1.4 τάπες ανά βραδιά.

Το ξέρατε; Ο αδερφός του, Jalen, αγωνίζεται από πέρυσι στο ΝΒΑ, με τη φανέλα των Charlotte Hornets. Είναι ξαδέρφια με τον πάλαι ποτέ forward της λίγκας και νυν προπονητή του Michigan, Juwan Howard, που είχε πανηγυρίσει και 2 πρωταθλήματα με τους Miami Heat (2012-2013).

Scouting report

Υπέρ: Είναι τρομερά μακρύς και υπέρ του μετρίου αθλητικός για forward, κάτι που θα του δίνει πάντοτε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ακόμα και στο ΝΒΑ. Είναι πρόθυμος παίκτης, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Έχει πολύ καλό timing αναφορικά με τις τάπες (1.6 ανά 36 λεπτά). Έχει A- potential, και έχει εξασκηθεί πολύ στα δύσκολα σουτ μετά από την απορροφούσα επαφή.

Κατά: Είναι απίστευτα άγουρος ακόμα 40% εντός πεδιάς/3.2 λάθη/3.3 φάουλ), και με εξαίρεση το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να το κάνει καλά. Έχει όρεξη να σουτάρει (4.1 προσπάθειες), απλά δεν είναι καλός σουτέρ ακόμα (33.9%). Γενικότερα, δεν έχει αξιοποιήσει θελκτικά τα εφόδια του κορμιού του, καθώς ούτε συχνά πηγαίνει στις βολές (μόλις 3.7 ανά αγώνα), ούτε είναι καλός ριμπάουντερ (5.8 ανά αγώνα). Τέλος, δεν έχει αναπτύξει κινήσει στο low post που, τουλάχιστον κολεγιακά, θα του ξεκλείδωναν το κάτι παραπάνω.

Θυμίζει: Jonathan Isaac/ Γιάννη Αντετοκούνμπο του 2013

Σε 5 χρόνια θα είναι…
Super star: 5%
All-star: 20%
Πενταδάτος: 40%
Ρολίστας: 35%
Εκτός ΝΒΑ: 0%