Τρεις περιφερειακούς παίκτες επέλεξαν οι Kings στο φετινό Draft. Ο τελευταίος εξ αυτών, πάντως, ίσως και να είναι ο καλύτερος σκόρερ όλων. Ο Jahmi’us Ramsey έχει τη νοοτροπία σκόρερ και αυτή θα τον ακολουθήσει σε όλη την καριέρα του στο ΝΒΑ. Για να επιλεγεί, βέβαια, στο Νο. 43, σημαίνει ότι έχει και πολλά… κουσούρια.

Το basketblog.gr τα αναλύει ενδελεχώς στο προφίλ του σούτινγκ γκαρντ από το Texas Tech, που ναι μεν υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Sacramento (με εγγυημένα τα 2,5 για τα πρώτα δύο χρόνια), εντούτοις παρά την απώλεια του Bogdan Bogdanovic, ο Luke Walton δύσκολα θα βρει πολύ χρόνο γι αυτόν από φέτος.

JAHMI’US RAMSEY

(No. 43 / Sacramento Kings)

Πλήρες ονοματεπώνυμο: Jahmi’us Ramsey (Τζαμάιας Ράμζι)
Εθνικότητα: Αμερικανός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 9/6/2001 (Arlington, Texas)
Ύψος: 1.92μ.
Βάρος: 88 κιλά
Highschool(s): Mansfield Summit (2015-2017), IMG Academy (2017-18), Duncanville (2018-19)
Κολέγιο: Texas Tech (2019-20)
Θέση: Σούτινγκ γκαρντ

Καριέρα-στατιστικά: Έπαιξε μπάσκετ σε τρία σχολεία από το 2015 έως το 2019, αλλά άρχισε να ξεχωρίζει ως junior (στο IMG Academy) και έκανε το όνομά του ευρύτερα γνωστό ως senior στο highschool Duncanville, το οποίο οδήγησε στο πολιτειακό πρωτάθλημα το 2019, έχοντας 21 πόντους και 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο τη σεζόν 2018-19, καθώς και το νικητήριο καλάθι στον τελικό… Ως “4-5 star recruit” είχε πολλές προτάσεις από μεγάλα πανεπιστήμια και επέλεξε το Texas Tech, πραγματοποιώντας εξαιρετική freshman χρονιά. Στα 27 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους Red Raiders στο κολεγιακό πρωτάθλημα είχε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο, σουτάροντας με ποσοστό 44,2% συνολικά (42,6% στα τρίποντα) και με 64,1% στις ελεύθερες βολές. Στο τέλος της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος freshman της Big 12 και ψηφίστηκε επίσης στη 2η καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας.

Το ξέρατε; Ο αδερφός του έχει ελληνικό όνομα: Corinthian (Κορίνθιος)… Ένα από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια που έδωσε με το Texas Tech ήταν απέναντι στη σερβική Mega Bemax, στο οποίο σημείωσε 44 πόντους.

Scouting report

Υπέρ: Δυνατός και εκρηκτικός, γεμάτος ενέργεια σούτινγκ γκαρντ με ανταγωνιστικό πνεύμα… Τα πλούσια αθλητικά προσόντα του τον κάνουν άκρως αποτελεσματικό στο transition, πάνω απ’ όλα όμως μοιάζει γεννημένος να σουτάρει. Πολύ καλός catch ‘n’ shooter, με ωραίο footwork, κινείται διαρκώς στο παρκέ και σουτάρει με αυτοπεποίθηση και χωρίς κανένα δισταγμό έπειτα από ντρίμπλα ή πάσα.

Κατά: Η τεχνική του κατάρτιση είναι μέτρια για γκαρντ. Αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το αριστερό χέρι και δεν είναι ιδιαίτερα καλός δημιουργός… Αρκετά streaky ως σουτέρ με μπόλικες ανορθόδοξες επιλογές… Τα τελειώματα του γύρω από το καλάθι είναι μέτρια (31/71 πέρυσι στο halfcourt) και σουτάρει βολές με χαμηλά ποσοστά… Κακός και νωθρός αμυντικός με αργές αντιδράσεις, χάνει εύκολα τη συγκέντρωσή του -και τον παίκτη του.

Θυμίζει: Τον J.R. Smith με πολλά στοιχεία (κυρίως ελλατώματα) από τον Russell Westbrook.

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 0%
All-star: 5%
Πενταδάτος: 35%
Ρολίστας: 40%
Εκτός ΝΒΑ: 20%