Ο Jalen Harris έχει το μπάσκετ στο αίμα του, αυτό όμως δεν του εγγυάται και μία θέση στο ΝΒΑ. Στο Draft επιλέχθηκε προτελευταίος από τους Toronto Raptors στο Νο. 59 και υπέγραψε two-way συμβόλαιο για να παίξει στη G-League. Τι σημαίνει αυτό;

Θα έχει ένα χρόνο να πείσει την καναδική ομάδα ότι αξίζει μία θέση στο rotation. Πράγμα διόλου εύκολο, δεδομένου του βάθους που έχει το Toronto στην περιφέρεια, με τους Kyle Lowry, Fred Van Vleet, Norman Powell, Malachi Flynn, Patrick McCaw, ακόμα και τους Terrence Davis, Matt Thomas, Paul Watson.

JALEN HARRIS

(Νο. 59 / Toronto Raptors)

Πλήρες ονοματεπώνυμο: Jalen Harris (Τζέιλεν Χάρις)
Εθνικότητα: Αμερικανός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 14/8/1998 (Dallas, Texas)
Ύψος: 1.94μ.
Βάρος: 88 κιλά
Highschool: Duncanville (2012-2016)
Κολέγια: Louisiana Tech (2016-2018), Nevada (2019-20)
Θέση: Σούτινγκ γκαρντ

Καριέρα-στατιστικά: Στο Duncanville δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι που ψήλωσε επτά εκατοστά τη 2η χρονιά. Ως senior είχε 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα μ.ό.… Πήγε κολέγιο στο Louisiana Tech, όπου συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα των πρωτοετών και ήταν ακόμα καλύτερος την επόμενη σεζόν (15,3 πόντοι, 4,4 ριμπάουντ μ.ό.), ωστόσο έπειτα από 11 αγώνες αποφάσισε να αλλάξει κολέγιο. Επέλεξε το Nevada και έπειτα από μία χαμένη χρονιά (redshirt) εκτόξευσε τα στατιστικά του. Ως junior είχε 21,7 πόντους, 6,5 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ, 1,1 κλεψίματα σε 33 λεπτά μ.ό., ενώ σούταρε με 44,6% εντός παιδιάς (36,2% τρίποντα) και με 82,3% στις βολές. Στο τέλος της σεζόν 2019-20 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης της χρονιάς στη Mountain West και ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας.

Το ξέρατε; Η μητέρα του, Karlin Harris, έπαιζε μπάσκετ στο SMU και διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος ενώ διένυε το 2ο μήνα της sophomore season. Όχι μόνο ολοκλήρωσε κανονικά τη σεζόν, αλλά είχε και 15,8 πόντους, 8,6 ριμπάουντ μ.ό.. Γέννησε τον Jalen το καλοκαίρι του 1998 και επέστρεψε στο κολέγιο για την 3η χρονιά, δίχως να χάσει ούτε ένα ματς… Αποφοίτησε ούσα 1η σε πόντους, ριμπάουντ, κοψίματα και ποσοστό ευστοχίας στην ιστορία του πανεπιστημίου. Το 2012 εισήχθη στο Hall of Fame του SMU.

Scouting report

Υπέρ: Εκρηκτικός αθλητής, με γρήγορο πρώτο βήμα και υπέροχη ντρίμπλα. Στο Draft Combine είχε το μεγαλύτερο επιτόπιο άλμα δίχως φόρα (95εκ.), το 3ο μεγαλύτερο επιτόπιο με φόρα (1.08μ.) και τον 3ο καλύτερο χρόνο στο lane agility test. Εξαιρετικός σκόρερ με έφεση στο isolation και στο pick ‘n’ roll. Καλός σουτέρ έπειτα από ντρίμπλα, με ωραία τελειώματα γύρω από το καλάθι (57% πέρυσι) και ικανότατος ριμπάουντερ για τη θέση του.

Κατά: Δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στο spot-up shoot (είχε 33,6% πέρυσι στο catch ‘n’ shoot) και έχει αδυναμίες στα τελειώματα με το αριστερό χέρι και στο παιχνίδι μακριά από τη μπάλα… Επικεντρώνεται συνήθως στο σκοράρισμα και δεν βλέπει συχνά τον ελεύθερο συμπαίκτη ή δεν κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Δεν είναι ιδιαίτερα προσηλωμένος στον αμυντικό τομέα.

Θυμίζει: Norman Powell / Luther Head / Alonzo Trier

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 0%
All-star: 5%
Πενταδάτος: 20%
Ρολίστας: 40%
Εκτός ΝΒΑ: 35%