Το Draft του 2020, το υπ’ αριθμόν 74 στην ιστορία του ΝΒΑ, αποτελεί παρελθόν. Αν και θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα πιο αδύναμα των τελευταίων 20 ετών, είναι βέβαιο ότι θα βγάλει και αυτό μελλοντικούς σταρ. Κάποιοι από τους 60 παίκτες που επιλέχθηκαν, θα παίξουν για πολλά χρόνια στο ΝΒΑ. Πολλοί δεν θα στεριώσουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και άλλοι ενδεχομένως να έρθουν και από τα μέρη μας. Όπως και να ‘χει, μέσα στον επόμενο μήνα το basketblog.gr θα τους παρουσιάσει και τους 60 παίκτες του Draft, έναν προς έναν! Σειρά έχει ο James Wiseman, που επιλέχθηκε από τους Golden State Warriors στο νο.2 της βραδιάς!

Ο Wiseman, αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες της φουρνιάς του και σίγουρα μια ιδανική λύση για τη frontline των Golden State Warriors. Αναμένεται να έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής δίπλα στους Stephen Curry, Draymond Green και, θεού θέλοντος, Klay Thompson, με την ανάπτυξή να θεωρείται τόσο δεδομένη όσο και πιο γρήγορη εξαιτίας του συλλόγου που τον επέλεξε, αλλά και των εμπειριών που θα του προσφέρει άμεσα.

JAMES WISEMAN

(νο.2 / Golden State Warriors)

Πλήρες όνομα: James Wiseman (Τζέιμς Ουάιζμαν)
Nickname: Big Ticket
Εθνικότητα: Αμερικάνος
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: Nashville, Tennessee (31/3/2001)
Ύψος: 2.16 μ.
Βάρος: 106 κ.
Highschool: Memphis East (2015-2019)
Κολέγιο: Memphis
Θέση: C

Καριέρα-στατιστικά: Είναι ένα από τα καλύτερα high school prospects των τελευταίων χρόνων, μαζί με τους LaMelo Ball, Zion Williamson και Ben Simmons. Στα 4 χρόνια που διέμεινε σε αυτό το επίπεδο ήταν εκκωφαντικός αριθμώντας 21.4 πόντους, 9.6 ριμπάουντ και 2.7 τάπες ανά βραδιά. Αυτές οι επιδόσεις ήταν ικανές για αξιολογηθεί ως το νούμερο 1 στο ranking των παικτών high school της χώρας. Στο κολέγιο του Memphis, πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 3 παιχνίδια και μέτρησε 19.7 πόντους, 10.7 ριμπάουντ και 3 τάπες μ.ο.

Το ξέρατε; Το παρατσούκλι του το έδωσε μόνος του στον εαυτό του εξαιτίας του αγαπημένου του Kevin Garnett, που είχε ακριβώς το ίδιο, όταν αγωνιζόταν στο ΝΒΑ.

Scouting report

Υπέρ: Από τα prospect που έγινε μια υψηλή επιλογή εξαιτίας περισσότερο του παρελθόντος του πριν το κολέγιο, αφού τα 3 μόλις παιχνίδια όπου πρόλαβε να αγωνιστεί δεν είναι ισχυρό κριτήριο για το ποιόν. Γενικότερα, είναι ένας απο τους καλύτερους blockers που έχουμε δει ποτέ σε αυτό το επίπεδο (μόλις το 33% των σουτ του αντιπάλου είναι εύστοχα με αυτόν στο παρκέ). Είναι τρομερά αθλητικός για τη θέση και το ύψος του, και πολύ ευέλικτος αναφορικά με τα miss matches που θα προκύπτουν, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του στο ΝΒΑ. Είναι πολύ καλός στα επιθετικά ριμπάουντ και γενικά στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. ‘Εξυπνος παίκτης που εκμεταλλεύεται το κορμί του τόσο επιθετικά (9 βολές ανά παιχνίδι) όσο και αμυντικά (1.7 φάουλ).

Κατά: Δεν έχει καμία επαφή με το σουτ και κυρίως το τρίποντο (μόλις 0.3 προσπάθειες). Δεν έχει το επιθετικό ρεπερτόριο και τη φινέτσα για να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ, ενώ παράλληλα η εποχή ίσως τον ξεπεράσει σύντομα.
Θυμίζει: DeAndre Jordan/ Jarret Allen/ Mithell Robinson σε πολύ καλύτερη έκδοση

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 10%
All-star: 35%
Πενταδάτος: 55%
Ρολίστας: 0%
Εκτός ΝΒΑ: 0%