Ορισμένα mock drafts είχαν το όνομα του Jordan Nwora στο τέλος του 1ου γύρου, ωστόσο κάποιοι τρανταχτοί περιορισμοί (κυρίως αθλητικοί) στο παιχνίδι του τον έριξαν πολύ χαμηλότερα, στο Νο. 45, εκεί όπου τον περισυνέλεξαν οι Milwaukee Bucks.

Τα “ελάφια” είδαν στο πρόσωπο του 22χρονου Νιγηριανού, έναν φόργουορντ που μπορεί να “ανοίξει” το γήπεδο με το μακρινό του σουτ και να παίξει άμυνα, γι αυτό και τον υπέγραψαν με 2ετές εγγυημένο συμβόλαιο 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Βέβαια, με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Khris Middleton στις ίδιες θέσεις και τους Torey Craig, Bobby Portis, DJ Wilson ακόμα στο ρόστερ, δύσκολα θα τον δούμε πολύ στο παρκέ τη νέα σεζόν.

JORDAN NWORA

(Νο. 45 / Milwaukee Bucks)

Πλήρες ονοματεπώνυμο: Jordan Nwora (Τζόρνταν Γουόρα)
Εθνικότητα: Νιγηριανός/Αμερικανός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 9/9/1998 (Buffalo, New York)
Ύψος: 2.02μ.
Βάρος: 102 κιλά
Highschool(s): Amherst Central (2013-14), The Park School of Buffalo (2014-2016), Vermont Academy (2016-17)
Κολέγιο: Louisville (2017-2020)
Θέση: Σμολ φόργουορντ / πάουερ φόργουορντ

Καριέρα-στατιστικά: Προκάλεσε αίσθηση με το ταλέντο του από το highschool. Τη σεζόν 2014-15 οδήγησε το Park School στον πολιτειακό τίτλο της Νέας Υόρκης, ενώ ως senior είχε 23,4 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 2,3 κλεψίματα μ.ό.. Έπαιξε άλλον ένα χρόνο μπάσκετ σε προπαρασκευαστικό σχολείο και συγκεκριμένα στην Vermont Academy, όπου είχε 18,7 πόντους και 5,3 ριμπάουντ μ.ό… Επέλεξε να πάει κολέγιο στο Louisville, όπου τριπλασίασε τους μέσους όρους του ως sophomore και ανακηρύχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς στην ACC. Ήταν ακόμα καλύτερος ως junior, καθώς είχε 18 πόντους και 7,7 ριμπάουντ μ.ό., σούταρε με 44,0% (40,2% στα τρίποντα), 81,3% στις βολές και ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς στην ACC και στην 3η των All-Americans… Το 2019 κλήθηκε στην Εθνική Νιγηρίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας 21,7 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 2,3 κλεψίματα μ.ό.. Κόντρα στο Μάλι έκανε ρεκόρ πόντων (36) για Νιγηριανό σε μεγάλη διοργάνωση.

Το ξέρατε; Έχει Νιγηριανό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα… Ο Alex Nwora, ο πατέρας του, είναι ο τωρινός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νιγηρίας και προπονητής του community college Erie από το 1999 μέχρι σήμερα.

Scouting report

Υπέρ: Δυνατός φόργουορντ με γρήγορα χέρια και πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο… Πάρα πολύ καλός σουτέρ από κάθε απόσταση, είτε έπειτα από ντρίμπλα, είτε ως catch and shooter (είχε 44,6% πέρυσι)… Διαθέτει μεγάλο βεληνεκές στο σουτ και γρήγορη εκτέλεση… Εξαιρετικός ριμπάουντερ και έξυπνος αμυντικός μακριά από τη μπάλα και στο low post.

Κατά: Μέτριος αθλητής με βαριά πόδια και δίχως ιδιαίτερη εκρηκτικότητα… Τα τελειώματα του γύρω από το καλάθι δεν είναι καλά… Κακός πασέρ, χωρίς δημιουργικότητα και διορατικότητα… Έχει την τάση να κάνει αψυχολόγητες επιλογές και δεν είναι πολύ αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός… Δεν μπορεί να μαρκάρει στην περιφέρεια κοντύτερους και ταχύτερους αντιπάλους.

Θυμίζει: Τον Dorell Wright

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 0%
All-star: 0%
Πενταδάτος: 20%
Ρολίστας: 45%
Εκτός ΝΒΑ: 35%