Από τη στιγμή που πήρε τον παίκτη που ήθελε στο Νο. 1 του Draft (Anthony Edwards), η Minnesota προτίμησε την προοπτική από την άμεση βοήθεια στο Νο. 23 -το οποίο απέκτησε μέσω trade από τους Knicks, παραχωρώντας το Νο. 25 και το Νο. 33. Αυτό ακριβώς προσφέρει ο Leandro Bolmaro, ο ταλαντούχος all-around γκαρντ  της Barcelona, που θα κάτσει τουλάχιστον άλλη μια χρονιά στην Καταλονία και αν δουλέψει πάνω στο σουτ και στα αθλητικά του προσόντα, μπορεί να εξελιχθεί μελλοντικά σε μία από τις “κλοπές” του φετινού Draft.

LEANDRO BOLMARO
(Νο. 23 / Minnesota Timberwolves*)

* Επιλέχθηκε στο Draft από τους New York Knicks και έγινε ανταλλαγή στους Minnesota Timberwolves.

Πλήρες ονοματεπώνυμο: Leandro Nicolás Bolmaro (Λεάντρο Νικολάς Μπολμάρο)
Nickname: Cebollin
Εθνικότητα: Αργεντινός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 11/9/2000 (Las Varillas, Αργεντινή)
Ύψος: 1.98μ.
Βάρος: 82 κιλά
Ομάδες: Estudiantes Bahia Blanca (LNB Αργεντινής, 2017-18), Barcelona B (LEB Oro Ισπανίας, 2018-20), Barcelona (Liga Endesa Ισπανίας, 2019-σήμερα)
Θέσεις: Πόιντ γκαρντ / σούτινγκ γκαρντ / σμολ φόργουορντ

Καριέρα-στατιστικά: Άρχισε το μπάσκετ σε ηλικία 9 ετών στις ακαδημίες της Almafuerte de Las Varillas και το 2017 μεταγράφηκε στην Estudiantes Bahia Blanca. Αν και δεν είχε αξιοπρόσεκτα νούμερα (2,0 πόντους σε 7,2 λεπτά μ.ό.), η Barcelona διείδε το ταλέντο του και τον απέκτησε. Τη σεζόν 2018-19 είχε 10,4 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ μ.ό. με τη 2η ομάδα της Barcelona στην LEB Oro (Α2 Ισπανίας). Τη σεζόν 2019-20 έπαιξε 9 αγώνες με τη Barcelona B στην 3η κατηγορία της Ισπανίας (με 14,9 πόντους, 2,7 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ, 1,8 κλεψίματα μ.ό.) και 9 στη Liga Endesa με τη Barcelona (με 5,1 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ μ.ό.), ενώ συμμετείχε και σε 6 αγώνες της EuroLeague (1,8 πόντοι σε 7,5 λεπτά μ.ό.). Τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψε επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2023 και προτίμησε να μην πάει ακόμα στο ΝΒΑ. Φέτος έχει 4,0 πόντους και 1,8 ασίστ σε 13 λεπτά μ.ό. στη Liga Endesa.

Το ξέρατε; Επιλέχθηκε στο Draft ψηλότερα από κάθε άλλον Αργεντινό παίκτη, ξεπερνώντας τον Carlos Delfino (Νο. 25 το 2003)… Αφιερώθηκε στο μπάσκετ σε ηλικία 15 ετών. Μέχρι τότε έπαιζε παράλληλα χάντμπολ, ποδόσφαιρο και έκανε στίβο. Το 2014 ήταν πρωταθλητής Ισπανίας στην κατηγορία U14 στο έξαθλο… Το παρατσούκλι του προέρχεται από την ισπανική λέξη “cebolla”, που σημαίνει “κρεμμύδι” και είναι είδος χτενίσματος.

Scouting report

Υπέρ: Διαθέτει ιδανικό μέγεθος για γκαρντ, αλλάζει γρήγορα ταχύτητες και παίζει με έμφυτη ορμητικότητα… Slasher με ποικίλους τρόπους να φτάνει μέχρι το καλάθι ή να τελειώνει φάσεις γύρω από αυτό, με floaters, eurosteps ή runners… Δημιουργικός με τη μπάλα στα χέρια, πασάρει εξαιρετικά και έχει μεγάλη αίσθηση του παιχνιδιού… Μαχητικός στην άμυνα, παίζει πάντα με ενέργεια.

Κατά: Δεν διαθέτει ιδιαίτερη εκρηκτικότητα και είναι αρκετά αδύνατος… Παρασύρεται εύκολα σε αβίαστα λάθη ή κακές επιλογές… Μέτριος σουτέρ, έχει πολύ χαμηλά ποσοστά τόσο στο τρίποντο, όσο και στις βολές… Τα τελειώματα του δεν είναι καλά απέναντι σε ψηλότερους ή δυνατότερους αντιπάλους.

Θυμίζει: Τον Tomas Satoransky με ψήγματα από Ricky Rubio και Manu Ginobili.

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 0%
All-star: 5%
Πενταδάτος: 25%
Ρολίστας: 35%
Εκτός ΝΒΑ: 35%