Ο Nick Nurse έχει προφανώς… αδυναμία στους κοντούς πόιντ γκαρντ με υψηλό basketball IQ και μεγάλο βεληνεκές στο σουτ. Στο Τορόντο έχει ήδη τον Kyle Lowry και τον Fred VanVleet. Από φέτος θα έχει και τον Malachi Flynn, τον πόιντ γκαρντ από το San Diego State, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ των “άσων” που εμπιστεύεται ο προπονητής των Toronto Raptors.

Βέβαια, από τη στιγμή που ο VanVleet ανανέωσε κατά τη διάρκεια της offseason, η συγκεκριμένη επιλογή στο Νο. 29 του Draft έγινε περισσότερο για μελλοντική χρήση, παρά για τη νέα χρόνια. Με τους Lowry, VanVleet μπροστά του είναι απορίας άξιον πώς θα χωρέσει στο rotation του Nurse ο Flynn…

MALACHI FLYNN

(Νο. 29 / Toronto Raptors)

Πλήρες ονοματεπώνυμο: Malachi Flynn (Μάλακαϊ Φλιν)
Εθνικότητα: Αμερικανός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 10/5/1998 (Tacoma, Washington)
Ύψος: 1.85μ.
Βάρος: 84 κιλά
Highschool: Bellarmine Prep (2012-2016)
Κολέγια: Washington State (2016-2018), San Diego State (2019-20)
Θέση: Πόιντ γκαρντ

Καριέρα-στατιστικά: Έπειτα από μία εξαιρετική senior season στο Bellarmine (29,7 πόντοι, 6,0 ριμπάουντ, 4,0 ασίστ μ.ό.) και μπόλικα ατομικά βραβεία ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, αποδέχτηκε την υποτροφία του Pacific, πριν αλλάξει γνώμη και υπογράψει στο Washington State. Έπαιξε δύο χρόνια στους Cougars, έχοντας 9,7 πόντους, 2,9 ασίστ σε 33,1 λεπτά μ.ό. ως freshman και 15,8 πόντους, 4,3 ασίστ, 1,6 κλεψίματα σε 33,4 λεπτά ως sophomore. Το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισε να κάνει redshirt τη σεζόν 2018-19 και να αλλάξει πανεπιστήμιο, επιλέγοντας το San Diego State. Εκεί είχε ως junior 17,6 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ και 1,8 κλεψίματα σε 33,4 λεπτά συμμετοχής μ.ό., με 44,1% στα σουτ (37,3% τρίποντα) και 85,7% στις βολές. Στο τέλος της σεζόν 2019-20 συμπεριλήφθηκε στη 2η καλύτερη πεντάδα του NCAA και αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς και ο κορυφαίος αμυντικός στην περιφέρεια Mountain West.

Το ξέρατε; Ψήλωσε 28 εκατοστά στα τέσσερα χρόνια που έπαιξε μπάσκετ στο highschool. Την 1η χρονιά είχε ύψος 1.57μ. και όταν πήγε στο κολέγιο είχε φτάσει το 1.85μ... Πήγε στο ίδιο προπαρασκευαστικό σχολείο με τον Abdul Gaddy, τον πρώην γκαρντ του Περιστερίου. Αυτοί οι δύο είναι μάλιστα οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία του Bellarmine Prep -με πρώτο τον Gaddy.

Scouting report

Υπέρ: Γοργοπόδαρος και δημιουργικός πόιντ γκαρντ, με υψηλή τεχνική κατάρτιση και αίσθηση του παιχνιδιού. Ίσως ο καλύτερος παίκτης του φετινού Draft στο pick ‘n’ roll, τόσο ως σκόρερ, όσο και ως πασέρ… Πολύ καλός σουτέρ από κάθε απόσταση (και off the dribble και spot-up), που ξέρει να χρησιμοποιεί άριστα τα σκριν… Ιδιαίτερα δραστήριος αμυντικός στη μπάλα, με σωστές και έξυπνες τοποθετήσεις στο γήπεδο.

Κατά: Είναι σχετικά αδύναμος, με μικρό ύψος, μέτριο άνοιγμα χεριών (1.90μ.) και μη αξιοπρόσεκτα αθλητικά προσόντα. Το μέγεθός του θα του δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα απέναντι σε ψηλότερους και πιο αθλητικούς γκαρντ, ειδικά στις αλλαγές. Μόνο το 18,1% των σουτ που πήρε στο μισό γήπεδο πέρυσι ήταν γύρω από το καλάθι.

Θυμίζει: Τον Fred VanVleet με έντονα στοιχεία από Tyus Jones και Trey Burke.

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 0%
All-star: 0%
Πενταδάτος: 10%
Ρολίστας: 60%
Εκτός ΝΒΑ: 30%