Ο Nick Richards δεν θα γίνει ποτέ σούπερ σταρ στο ΝΒΑ, και πιθανότατα δεν θα γίνει ούτε και All Star. Αυτό όμως, δε σημαίνει τίποτα για τον απόφοιτο του Kentucky, που έχει την ευκαιρία σε μια frontline με κορυφαίους τους Cody Zeller και Bismack Biyombo να αναδειχθεί περισσότερο.

NICK RICHARDS
(42 / Charlotte Hornets)

Πλήρες όνομα: Nick Richards
Nickname:
Εθνικότητα: Τζαμαϊκανός
Ημερομηνίαπόλη γέννησης: Kingston, Τζαμάικα (29/11/97)
Ύψος: 2.11 μ.
Βάρος: 112 kg
Highschool: St. Mary’s, The Patrick School (2014-18)
Κολέγιο: Kentucky (2018-2020)
Θέση: C
Καριέρα-στατιστικά: Σε 4 χρονιές στο επίπεδο του high school μέτρησε 24 πόντους και 12 ριμπάουντ, και εκτός των 5 αστεριών από τα διαθέσιμα 5 που βαθμολογήθηκε, θεωρήθηκε ο 2ος καλύτερος center της χρονιάς. Ο ίδιος προτίμησε το φημισμένο κολέγιο του Kentucky, εκεί όπου εξελίχθηκε από παιδί σε άντρα μέσα σε μόλις 3 χρόνια. Μετά από 2 σεζόν, όπου αγωνίστηκε μόλις 13.5 λεπτά ανά βραδιά (4 πόντοι/ 3.9 ριμπάουντ), εξελίχθηκε τρομερά την περσινή σεζόν, όπου και μέτρησε 14 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και 2.1 τάπες ανά 29.6 αγωνιστικά λεπτά.

Το ξέρατε; Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα 16 του χρόνια, εξαιτίας ενός camp που είχε διοργανωθεί στην Τζαμάικα. Μέχρι τότε έπαιζε ποδόσφαιρο.

Scouting report

Υπέρ: Πολύ καλός rim protector (2.6 τάπες ανά 36 λεπτά), και γενικότερα συνεισφέρει τα δέοντα στο αμυντικό πλαίσιο, χάρις στο δυνατό του κορμό. Επιθετικά, έχει αναπτύξει κινήσεις και θέληση στο low post, όπου σκοράρει πάνω από 10 πόντους τον αγώνα, ενώ προς το τέλος της σεζόν εξέλιξε και το mid range σουτ του σε ικανοποιητικό βαθμό. Τέλος, πηγαίνει συχνά στις βολές (4.7 προσπάθειες ανά βραδιά/75.2%), κάτι που του ξεκλείδωνε καταστάσεις το NCAA.

Κατά: Μπορεί να είναι 23 ετών, αλλά είναι πολύ άγουρος ακόμα στο παρκέ, με τις κυριότερες αδυναμίες του να είναι η τάση του να χάνεται συχνά στην άμυνα και να μην έχει και τις καλύτερες δυνατές επιλογές στην επίθεση. Κολεγιακά, ήταν καλός στο low post, αλλά προς το παρόν δεν έχει καμία τύχη κόντρα στα δυναμικά 5αρια του ΝΒΑ. Είναι μέτριος ριμπάουντερ για το ύψος και τη θέση του (2.11 μ./7.8 μ.ο), ενώ κάνει και αρκετά φάουλ (3.2). Δεν έχει την παραμικρή επαφή με το τρίποντο, αφού πέρυσι δεν επιχείρησε ούτε 1 σουτ από αυτή τη ζώνη.

Θυμίζει: Willie Cauley-Stein

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 0%
All-star: 0%
Πενταδάτος: 10%
Ρολίστας: 50%
Εκτός ΝΒΑ: 40%