Το Draft του 2020, το υπ’ αριθμόν 74 στην ιστορία του ΝΒΑ, αποτελεί παρελθόν. Αν και θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα πιο αδύναμα των τελευταίων 20 ετών, είναι βέβαιο ότι θα βγάλει και αυτό μελλοντικούς σταρ. Κάποιοι από τους 60 παίκτες που επιλέχθηκαν, θα παίξουν για πολλά χρόνια στο ΝΒΑ. Πολλοί δεν θα στεριώσουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και άλλοι ενδεχομένως να έρθουν κάποια στιγμή και από τα μέρη μας. Το basketblog.gr αποφάσισε λοιπόν να παρουσιάσει και τους 60 παίκτες του Draft, έναν προς έναν!

Στο Νο. 4 θα βρούμε την πρώτη “έκπληξη” του φετινού Draft. Πρόκειται για τον Patrick Williams, τον combo φόργουορντ του Florida State που αν και δεν έπαιξε βασικός σε ούτε έναν αγώνα του κολεγιακού πρωταθλήματος την προηγούμενη χρονιά, θεωρείται ένας από τους πλέον εξελίξιμους παίκτες της κλάσης του 2020. Στο Chicago, βέβαια, δύσκολα θα βρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής την επερχόμενη χρονιά, με τους Lauri Markannen, Wendell Carter Jr., Otto Porter και Thaddeus Young να παίζουν στις ίδιες θέσεις. Η “υπομονή” είναι η πλέον κατάλληλα λέξη για τους Bulls, αναφορικά με τον 19χρονο φόργουορντ…

PATRICK WILLIAMS

(Νο. 4 / Chicago Bulls)

Πλήρες όνομα: Patrick Williams (Πάτρικ Γουίλιαμς)
Εθνικότητα: Αμερικανός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 26/8/2001 (Charlotte, North Carolina)
Ύψος: 2.03μ.
Βάρος: 102 κιλά
Highschool: West Charlotte (2015-2019)
Κολέγιο: Florida State (2019-20)
Θέση: Πάουερ φόργουορντ / Σμολ φόργουορντ

Καριέρα-στατιστικά: Στην 3η χρονιά του στο γυμνάσιο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις λίστες με τα κορυφαία prospects της χώρας και στην 4η αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης highschool της χρονιάς στην κομητεία του, οδηγώντας παράλληλα την ομάδα του στο πολιτειακό πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσε το σχολείο έχοντας 16,7 πόντους, 7,0 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 1,6 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 107 αγώνες… Το 2019 κλήθηκε στο ετήσιο Jordan Brand Classic… Στο Florida State δεν ήταν βασικός, ωστόσο κατάφερε να συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα πρωτοετών της χρονιάς στην περιφέρεια ACC και να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου 6ου παίκτη. Είχε 9,2 πόντους, 4,0 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 22,5 λεπτά ανά αγώνα, ενώ σούταρε με ποσοστό 83,8% από τη γραμμή των βολών στη μοναδική χρονιά του στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Το ξέρατε; Είναι ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε πέρυσι σε κολέγιο και επιλέχθηκε στο φετινό Draft, καθώς και ο 2ος μικρότερος της κλάσης του 2020.

Scouting report

Υπέρ: Εξελίξιμος, αθλητικός φόργουορντ με σφριγηλό κορμί και άνοιγμα χεριών στα 2.11μ.. Εξαιρετικός off ball αμυντικός και rim protector. Πολύ καλός cutter και ριμπάουντερ στην επίθεση. Είναι πολύ εύστοχος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ομαδικός, δεν εκβιάζει σουτ και δεν χρειάζεται τη μπάλα για να έχει επίδραση σε ένα παιχνίδι. Πασάρει καλά για τη θέση του και έχει αξιόλογη τεχνική κατάρτιση. Καλός spot-up shooter από μέση και μακρινή απόσταση.

Κατά: Μέτριο footwork και “βαρύς” για combo φόργουορντ, δίχως ιδιαίτερη ταχύτητα, εκρηκτικότητα και ευελιξία. Δυσκολεύεται να μαρκάρει ελαφρύτερους παίκτες. Το παιχνίδι του στην επίθεση είναι άγουρο και το ρεπερτόριο του περιορισμένο. Του λείπει η δημιουργικότητα ως σκόρερ και είναι περισσότερο ανιδιοτελής απ’ όσο θα έπρεπε. Δεν δημιουργεί πολλές καταστάσεις για τον εαυτό του. Κάνει εύκολα αβίαστα λάθη, όταν έχει τη μπάλα στα χέρια και αποφασίζει να επιτεθεί.

Θυμίζει: Ένα κράμα OG Anunoby και Marvin Williams.

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 0%
All-star: 5%
Πενταδάτος: 40%
Ρολίστας: 40%
Εκτός ΝΒΑ: 15%

Tags:
NBA NBA Draft