R.J. HAMPTON
(Νο. 24 / Denver Nuggets*)

* Ο Hampton επιλέχθηκε στο Draft από τους Milwaukee Bucks και έγινε δύο φορές ανταλλαγή, αρχικά στους New Orleans Pelicans και εν συνεχεία στους Denver Nuggets

Πλήρες όνομα: Roderick Hampton Jr.
Εθνικότητα: Αμερικανός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 7 Φεβρουαρίου 2001, Dallas, Texas
Ύψος: 1.96 μ.
Βάρος: 84 κιλά
Highschool: Little Elm
Κολέγιο:
Προηγούμενες ομάδες: New Zealand Breakers
Θέση: point guard

Καριέρα-στατιστικά: Στις 28 Μαΐου 2019, ο Hampton υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία με τους New Zealand Breakers, που εδρεύουν στην Αυστραλία, με την επιλογή να μπορεί να φύγει για το ΝΒΑ. Είπε ότι προσπέρασε το κολέγιο επειδή ήθελε να «ζήσει σαν επαγγελματίας και να παίξει με μεγάλους και να μην χρειάζεται να κάνει ζογκλέρ προσπαθώντας να ισορροπήσει βιβλία και μπάσκετ». Στις 20 Σεπτεμβρίου έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με νίκη επί της Μελβούρνης Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας 11 πόντους, τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ σε 21 λεπτά. Δύο ημέρες αργότερα, σημείωσε 20 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρία κλεψίματα σε ένα παιχνίδι απέναντι στους Μelbourne Phoenix. Στις 9 Νοεμβρίου, ο Hampton αποβλήθηκε μολις στα τέσσερα λεπτά ενός παιχνίδι εναντίον της Νοτιοανατολικής Μελβούρνης, αφού προσπάθησε να βάλει το χέρι του στο λαιμό του αντιπάλου Τζον Ρόμπερσον κατά τη διάρκεια ενός καυγά. Στις 11 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι θα χάσει περίπου τέσσερις εβδομάδες δράσης με τραυματισμό στο ισχίο. Στις 5 Ιανουαρίου 2020, ο Hampton επέστρεψε, σημειώνοντας 11 πόντους στη νίκη της Νοτιοανατολικής Μελβούρνης. Αποχώρησε από τους Breakers στις 4 Φεβρουαρίου για να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να προετοιμαστεί για το Draft.Σε 15 παιχνίδια NBL, ο Hampton είχε κατά μέσο όρο 8,8 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ ανά παιχνίδι, σουτάροντας με 40,7% εντός πεδιάς.

Το ξέρατε; Ο 19 χρονων point guard από το Dallas έχει κερδίσει δυο χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, έχοντας στο παλμαρε του το χρυσό μετάλλιο παγκόσμιου πρωταθλήματος under-17 το 2018 και το χρυσό των Παναμερικανικών αγώνων το 2017.

Scouting report

Υπέρ: Ο Hampton είναι ένας combo guard που έχει καλό μέγεθος και μπορεί να σκοράρει αρκετούς πόντους. Είναι ένας καλός σουτερ τριών πόντων και ένας τρομερός χειριστής της μπάλας που μπορεί να κλείσει παιχνίδια με την επιθετική του ικανότητα. Έχει καλη αντίληψη του χώρου και μπορεί επίσης να σκοράρει την μπάλα με αρκετους τροπους δίνοντάς του μεγάλη ευελιξία για να παίξει πάνω η μακριά από την μπάλα. Έχει εξαιρετικές λαβές και ικανότητα ντρίμπλας και μπορεί να βρει πολύ εύκολα ισορροπία. Χρησιμοποιεί τη ντρίμπλα καλά για να δει την άμυνα και είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις στο ένας με έναν.

Κατά: Είναι λεπτός και ελαφρύς και χρειάζεται να προσθέσει πολύ βάρος στο σώμα του. Η έλλειψη δύναμης του περιορίζει την εσωτερική άμυνα του, την ικανότητα ανάκαμψης και την ικανότητα να τελειώσει μέσω της επαφής. Ο Hampton είχε ένα σταθερό παιχνίδι στη Νέα Ζηλανδία, κερδίζοντας αυτοπεποίθηση και κέρδισε περισσότερα λεπτά κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Θυμίζει: Jamal Murray.

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 30%
All-star: 35%
Πενταδάτος: 30%
Ρολίστας: 5%
Εκτός ΝΒΑ: 0%

Tags:
Draft ΝΒΑ