Οι Nets είχαν το όνομα του Reggie Perry πολύ ψηλότερα στη δική τους λίστα -όπως και τα περισσότερα mock drafts που κυκλοφορούσαν. Εν τέλει τον άρπαξαν στο Νο. 57 (έστω και μέσω ανταλλαγής) τη βραδιά του Draft και μόνο ευχαριστημένοι μπορούν να είναι γι αυτό.

Ο DeAndre Jordan μιλάει ήδη με τα καλύτερα λόγια για τον 20χρονο φόργουορντ/σέντερ από το Μισισίπι, ο οποίος βέβαια μόνο εγγυημένη θέση δεν έχει στο ΝΒΑ, καθώς υπέγραψε μονοετές exhibit 10 συμβόλαιο 898.310 δολαρίων στο Brooklyn. Κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στη G-League.

REGGIE PERRY

(Νο. 57 / Brooklyn Nets*)

* Επιλέχθηκε στο Draft από τους L.A. Clippers και έγινε ανταλλαγή στους Brooklyn Nets

Πλήρες ονοματεπώνυμο: Reginald Jordan Perry (Ρέτζιναλντ Τζόρνταν Πέρι)Εθνικότητα: Αμερικανός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 21/3/2000 (Flowood, Mississippi)
Ύψος: 2.06μ.
Βάρος: 113 κιλά
Highschool: Thomasville (2014-2018)
Κολέγιο: Mississippi State (2018-2020)
Θέση: Πάουερ φόργουορντ / σέντερ

Καριέρα-στατιστικά: Το όνομά του έγινε γνωστό στις ΗΠΑ από τα γυμνασιακά του χρόνια. Ως senior οδήγησε το highschool Thomasville στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας του το 2018, έχοντας 22 πόντους και 12 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Τζόρτζια και κατετάγη στα 5-star recruits από το Rivals και στα 4-star recruits από το ESPN και το 247Sports… Αν και αρχικά δεσμεύτηκε να πάει κολέγιο στο Arkansas (από το 2016), ένα χρόνο αργότερα άλλαξε απόφαση και προτίμησε στο Mississippi State. Ως freshman είχε 9,7 πόντους, 7,2 ριμπάουντ σε 23,9 λεπτά μ.ό. και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα των πρωτοετών της περιφέρειας SEC. Ήταν πολύ καλύτερος τη 2η χρονιά, καθώς έπαιξε βασικός σε 31 αγώνες και είχε 17,4 πόντους (με ποσοστό 50% συνολικά, 32,4% στα τρίποντα και 76,8% στις βολές), 10,1 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ, 1,2 τάπες, 2,9 λάθη σε 31,1 λεπτά μ.ό. και αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην SEC.

Το ξέρατε; Το 2019 ήταν ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19 που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο, βοηθώντας την Εθνική Εφήβων των ΗΠΑ να κατακτήσει την 1η θέση. Είχε 13,1 πόντους, 7,9 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 1,4 κλεψίματα και 1 μπλοκ κατά μέσο όρο.

Scouting report

Υπέρ: Δυνατός ψηλός που τρέχει καλά το γήπεδο και έχει αξιόλογη ντρίμπλα για τη θέση του. Κάνει υποδειγματικά box-out και είναι σπουδαίος ριμπάουντερ, με τεράστιες παλάμες -μαζί με τον Tillman είχαν τις πιο μεγάλες (28 εκατοστά) στο Draft Combine… Ικανότατος σκόρερ στο low post (57,6% πέρυσι στα post-ups), με αποτελεσματικό δεξί baby hook… Έχει βελτιώσει αισθητά τα τελευταία χρόνια το περιφερειακό του σουτ.

Κατά: Είναι tweener για το ΝΒΑ, κοντός για “πεντάρι” και όχι ιδιαίτερα εκρηκτικός, κινητικός και ευέλικτος για σύγχρονο “τεσσάρι”. Έχει βαριά πόδια για να παίξει άμυνα στην περιφέρεια (κάτι που μεγεθύνεται στο pick ‘n’ roll) και δεν είναι ιδιαίτερα καλός μπλοκέρ για τη θέση του… Η δημιουργικότητα δεν αποτελεί στοιχείο του παιχνιδιού του και είναι πολύ επιρρεπής στο λάθος και στο φάουλ.

Θυμίζει: Τον Caleb Swanigan με αρκετά στοιχεία από Al Horford.

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 0%
All-star: 0%
Πενταδάτος: 20%
Ρολίστας: 40%
Εκτός ΝΒΑ: 40%