O Saddiq Bey είναι ίσως ο καλύτερος 3&D παίκτης της φουρνιάς του, κάτι που, όπως γίνεται αντιληπτό, μπορεί να του εξασφαλίζει πάντοτε μια θέση στο ΝΒΑ. Ειδικά η επιλογή του από μια ομάδα που χτίζεται τώρα, τους Detroit Pistons, θα αφαιρέσει και το όποιο περίσσιο άγχος που ενδεχομένως να είχε σε έναν σύλλογο που θα μαχόταν για το πρωτάθλημα.

SADDIQ BEY
(19/ Detroit Pistons)

Πλήρες όνομα: Saddiq Bey
Εθνικότητα: Αμερικάνος
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: Charlotte, North Carolina (9/4/1999)
Ύψος: 2.03 μ.
Βάρος: 98 κ.
Highschool: DeMatha Catholic, Sidwell (2015-2017), Friends School (2017-2018)
Κολέγιο: Villanova (2018-2020)
Θέση: SF

Καριέραστατιστικά: Ήταν ένας από τους πιο underrated παίκτες της ηλικίας του στις ΗΠΑ στα χρόνια του στο high school, καθώς τα in game στοιχεία του δεν τράβηξαν ποτέ πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας (νο.83 στην λίστα με τα καλύτερα high school prospects). Ωστόσο, αυτό δεν τον πτόησε και μέτρησε 17.7 πόντους, 7.2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο στα 4 χρόνια του στο Maryland. Στο κολέγιο, με τη φανέλα του ιστορικού Villanova, όπου αγωνίστηκε για 2 χρονιές, αρίθμησε 11.9 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 0.8 κλεψίματα. Συγκεκριμένα ωστόσο, η 2η σεζόν του ήταν εκπληκτική, αφού είχε 16.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 0.8 κλεψίματα σε 32 παιχνίδια.

Το ξέρατε; Αρχικά, είχε προσυμφωνήσει με το κολέγιο του North Carolina State, όντας ακόμα στο high school. Ωστόσο, ακύρωσε τη συνεργασία, και υπέγραψε στο Villanova της Philadelphia.

Scouting report

Υπέρ: Ο ορισμός του σύγχρονου περιφερειακού παίκτη. Όντας μακρύς για τη θέση, δυνατός, πολύ καλός αμυντικός και σουτέρ, θα βρίσκει πάντα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Αμυντικά, είναι τρομερός σε συνθήκες overplay και σε βοήθειες, θυσιάζοντας έτσι τα προσωπικά του στατιστικά (μόλις 0.8 κλεψίματα ανά αγώνα), ενώ η έφεσή του να παίζει σκληρά και να αποφεύγει τα φάουλ είναι αξιομνημόνευτη (μόλις 2.5 φάουλ ανά παιχνίδι). Επιθετικά, έχει βελτιωθεί τρομακτικά από πέρυσι (από τους 8 στους 16 πόντους), σουτάρει ποιοτικά από το τρίποντο και από τη ζώνη του ΝΒΑ (45% κολέγιο, 38% ΝΒΑ), και βάζει τακτικά τις βολές του (77%). Γενικότερα, έχει πολύ δυνατό κορμό, που του επιτρέπει να ακμάζει στις αμυντικές κυρίως καταστάσεις, και ένα πολυεργαλείο για κάθε προπονητή αφού δεν κάνε εύκολα λάθος και δείχνει να μην κουράζεται ποτέ (μόλις 1.5 λάθος/22.8% USG- 34 λεπτά από τα διαθέσιμα 40).

Κατά: Μοιάζει να μην έχει περιθώρια βελτίωσης. Δεν είναι αθλητικός, εκρηκτικός και αλτικός, κάτι που θα του επιφέρει προβλήματα στο ΝΒΑ απέναντι σε πολύ εμπειρότερα 3αρια. Δεν είναι καλός ριμπάουντερ, κυρίως όμως εξαιτίας της τάσης του να παίζει συνεχώς overplay το match up του.

Θυμίζει: Trevor Ariza

Σε 5 χρόνια θα είναι…
Super star: 0%
All-star: 5%
Πενταδάτος: 25%
Ρολίστας: 70%
Εκτός ΝΒΑ: 0%