VERNON CAREY JR
(32 / Charlotte Hornets)

Πλήρες όνομα: Vernon Carey Jr (Βέρνον Κάρι Τζ.)
Nickname: Tank
Εθνικότητα: Αμερικάνος
Ημερομηνίαπόλη γέννησης: Fort Lauderdale, Florida (25/2/2001)
Ύψος: 2.08 μ.
Βάρος: 122 κ.
Highschool: NSU University School (2015-2019)
Κολέγιο: Duke (2019-2020)
Θέση: PF/C

Καριέρα-στατιστικά: Από το 2015 και για μια 4ετία, φόρεσε τη φανέλα του γειτονικού του NSU University School, με το οποίο μέτρησε συνολικά 20.8 πόντους, 8.5 ριμπάουντ και 1.2 τάπες. Ήταν ένας από τους κορυφαίους highschool παίκτες της φουρνιάς του, και βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από τα διαθέσιμα 5, όντας το νο.6 σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος επέλεξε το φημισμένο κολέγιο του Duke. Εκεί, υπό τις οδηγίες του coach Krzyzewski ήταν τρομερός και μέτρησε 17.8 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και 1.6 τάπες ανά 24.9 λεπτά συμμετοχής.

Το ξέρατε; Ο πατέρας του, Vernon Carey, ήταν γνωστός αθλητής του NFL. To αξιοσημείωτο είναι ότι έχει περάσει όλη του την καριέρα στο Miami, αφού εκεί έπαιξε τόσο κολεγιακό όσο και επαγγελματικό american football (Miami Dolphins).

Scouting report

Υπέρ: Πολύ μακρύς για το 4, και αθλητικός, και ευλύγιστος για το 5. Επιθετικά, κάνει αισθητή την παρουσία του κυρίως πάνω από τη στεφάνη, ενώ από τα μισά της περσινής σεζόν έβαλε πιο πολλές κινήσεις στη φαρέτρα του low post game του. Χρησιμοποιεί πολύ το σώμα του, και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο (7 βολές ανά παιχνίδι). Αμυντικά, έχει καλό timing σχετικά με τις τάπες (1.6), είναι πολύ καλός αμυντικός ομάδας (88 μόλις παθητικό ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ), ενώ δεν κάνει τόσα φάουλ δεδομένου του aggresive στοιχείου του (μόλις 2.7 ανά βραδιά). Με αυτόν στο γήπεδο, η ομάδα του είχε 29% περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, κάτι που σίγουρα θα φάνει άκρως σημαντικό σε κάθε σύλλογο που θα παίξει στο ΝΒΑ.

Κατά: Δεν έχει καμία επαφή με το τρίποντο (μόλις 0.7 προσπάθειες), και γενικά δεν είναι και ο καλύτερος σουτέρ ούτε από τη ζώνη του midrange. Είναι κάπως επιρρεπής στους τραυματισμούς, και σε αυτό ευθύνεται κυρίως ο άγαρμπος τρόπος παιχνιδιού του. Μπορεί να πηγαίνει πολύ συχνά στις βολές, αλλά είναι κακός σουτέρ και από αυτό το σημείο (μόλις 64%).

Θυμίζει: Myles Turner

Σε 5 χρόνια θα είναι…
Super star: 5%
All-star: 20%
Πενταδάτος: 35%
Ρολίστας: 40%
Εκτός ΝΒΑ: 0%