Εδώ και μερικές ώρες, ο Adrian Wojnarowski πέταξε τη χριστουγεννιάτικη… βόμβα του τονίζοντας πως ο James Harden εξετάζει σοβαρά το σενάριο να επιστρέφει στους Houston Rockets το επόμενο καλοκαίρι -αν και εφόσον δεν τα βρει εν ολίγοις με τους Philadelphia 76ers. Ακόμα και αν είναι εξαιρετικά πιθανό το εν λόγω δημοσίευμα αναφορικά με το κίνητρο του έμπειρου σκόρερ φαντάζει περισσότερο ως μια… στάχτη στα μάτια πάρα αληθινό, ας εξετάσουμε τα δεδομένα ενός ενδεχόμενου νέου γάμου μεταξύ των δύο πλευρών.

Όσον αφορά το Houston, οικονομικά διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία σε περίπτωση που θα ήθελε να κάνει ξανά δικό του τον κορυφαίο του μετά την εποχή Hakeem Olajuwon άσο του -με τα περίπου 30 εκ καθαρού χώρου που έχουν εξασφαλίσει εν μέσω rebuilding. Ωστόσο, το ερώτημα το κατά πόσο θέλουν/πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο…

Ουσιαστικά, με τον Kevin Porter Jr. να έχει βρει τον εαυτό του ως ο άνθρωπος που χειρίζεται κάθε τι στην επιθετική νότα των Τεξανών (26% USG φέτος) και τον Jalen Green να κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην αυτοπεποίθηση και τη συνύπαρξή του από νούμερο 1 σε High School και G League Ignite δίπλα σε έναν καλύτερο και σαφώς πιο ώριμο παίκτη της θέσης του, ο Harden του 26% USG, των πάρα πολλών κατοχών και του μετρίου παιχνιδιού του μακρια από τη μπάλα μάλλον δεν έχει θέση για αυτό που θέλουν να χτίσουν οι Rockets -το οποίο φυσικά είναι ένα καλύτερο μέλλον από το παρόν τους και όχι το ανάποδο.
Ακόμα και με την υπόθεση του Sign & Trade με έναν εκ των δύο, οι Ρουκέτες και πάλι δεν φτάνουν στον ιδεατό τους στόχο, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα κατάλληλα γρανάζια στις υπόλοιπες θέσεις για να εκτοξευτεί το παιχνίδι του ‘Μούσια’.

Από την άλλη μεριά, ο Harden θα είναι 34 ετών πριν αρχίσει η επόμενη σεζόν. Μπορεί να μην έχει απομακρυνθεί πολύ από τα prime του αλλά από ένα σημείο και μετά για όλους τους σούπερ σταρ ο απόλυτος στόχος της καριέρας τους είναι μόνο το δαχτυλίδι.

Επομένως, μην έχοντας φτάσει ακόμα στην πηγή ούτε με φουρνιές όπου όλα ήταν κομμένα και ραμμένα για τον ίδιο ούτε ως δεύτερος στο πλευρό των Kevin Durant και Joel Embiid, δύσκολα θα επέλεγε ένα περιβάλλον που ακόμα εξελίσσεται…