Ο μύθος του ΝΒΑ, Patrick Ewing, έβγαλε το καπέλο στον Stephen Curry και το είπε στην κυριολεξία αυτό. Ο θρυλικός Αμερικανοτζαμαϊκανός παλαίμαχος σέντερ τωνNew York Knicks είπε σε συνέντευξή του σε εκπομπή του δικτύου NBC, ότι ο παίκτης των Golden State Warriors άλλαξε το άθλημα με τα σουτ του και έκανε ότι είχε κάνει κάποτε και ο μυθικός Michael Jordan.

Ο Patrick Ewing τόνισε ότι ο Curry άλλαξε το ΝΒΑ με το σουτ, ενώ ο Jordan το είχε αλλάξει με τα καρφώματά του. Μάλιστα τόνισε ότι είχε πρωτοδεί τον Curry όταν έπαιζε στο NCΑA με το Davidson. Ο Curry έπαιζε αντίπαλος με τον γιο του παλαίμαχου παίκτη, τον Patrick Ewing Jr που έπαιζε στο Georgetown και ο παίκτης των Warriors… κλωτσούσε στον… κωλ… τους Hoyas όπως είπε ο θρύλος του ΝΒΑ.

Αναλυτικά ο Patrick Ewing είπε:

«Ο Steph, όπως ο Michael άλλαξε το παιχνίδι! Ο Michael το άλλαξε με όλα αυτά τα καρφώματα που έκανε. Βλέπεις πλέον να σουτάρουν μακρινά σουτ σαν τον Curry και να κάνουν ό,τι κάνει στο παρκέ! Ο Steph (σ.σ.: ήταν στο Davidson) έπαιζε αντίπαλος με τον γιο μου στο κολέγιο (ο Patrick Ewing Jr έπαιζε στο Georgetown) και πήγα και είδα το ματς. Μας κλωτσούσε στον κωλ..!

Δεν πίστευα ότι μπορούσε να έχει αυτή την εξέλιξη. Είναι σίγουρα ένας μαθητής του παιχνιδιού. Του βγάζω το καπέλο. Δούλεψε πάρα πολύ με την ομάδα του και έκανε όσους παίκτες έπαιζαν μαζί του μια ομάδα».