Ήταν δίκαιο, έγινε και πράξη!
Μετά από 2 χαμένους τελικούς αλλά και 3 χαμένα MVP σε Τελικούς από τους Andre Iguodala (2015) και Kevin Durant (2017, 2018), επιτέλους ο Stephen Curry πρόσθεσε στη συλλογή του και το βραβείου το FMVP!

O «Chef» ήταν φυσικά ο απόλυτος παράγοντας της φετινής χρονιάς για τους Golden State Warriors, αφού -αν και είχε απωλέσει αρκετά παιχνίδια σε μια φάση της σεζόν- ήταν μοναδικός σε κανονική διάρκεια και Playoffs!
Ειδικότερα στους τελικούς μάλιστα, ο 34χρονος σκόρερ ήταν μυθικός μετρώντας 31 πόντους (48% εντός πεδιάς, 44% τρίποντο, 86% βολές), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα αλλά και μόλις 2.5 λάθη ανά 38 λεπτά κατά μέσο όρο.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε η ίδια η αρχή του ΝΒΑ, από τους 11 δημοσιογράφους που ψήφισαν για το φετινό FMVP, o Curry έλαβε και τις 11 ψήφους!

 


 

Ταυτόχρονα, ο άσος των «Πολεμιστών» έγινε ο 6ος μόλις παίκτης από καταβολάς ΝΒΑ που αριθμεί τουλάχιστον 4 πρωταθλήματα, 2 MVPs κανονικής διάρκειας και MVP τελικών -μπαίνοντας σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ με ιερά τέρατα του παγκόσμιου μπάσκετ όπως οι LeBron James, Michael Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar και Tim Duncan!