Την καλύτερη εποχή της ιστορίας του διανύει το ΝΒΑ, τουλάχιστον εμπορικό επίπεδο όπως και στην τηλεθέαση, όπως επιβεβαιώνει το Forbes.

Οι τελικοί του ΝΒΑ σε Δύση-Ανατολή ήταν οι πιο παρακολουθούμενοι τελικοί της διοργάνωσης τα τελευταία έξι χρόνια, αντλώντας κατά μέσο όρο 9,015,000 εκ. θεατές. Οι αριθμοί αυτοί αυξήθηκαν κατά + 40% σε σύγκριση με τους τελικούς του περασμένου έτους που έφθασαν κατά μέσο όρο 6.417.000 εκ θεατές.

Ειδικά το 7ο παιχνίδι της σειράς των τελικών τόσο στην Δύση όσο και στην Ανατολή ξετίναξε σε μεγάλο βαθμό τους αριθμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η TNT έκανε ρεκόρ τηλεθέασης στο παιχνίδι ανάμεσα στους του Golden State Warriors με τους Rockets (101-92), όπου το παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 14,8 εκατομμύρια θεατές.

Ακολούθησε το ESPN στη 2η θέση με τη νίκη 87-79 του Cleveland Cavaliers κατά της Boston Celtics στο 7ο παιχνίδι των τελικών με μέσο όρο 13,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να υποχωρήσει αρκετά στις τηλεθεάσεις το πρωτάθλημα του NHL που έχει αρχίσει να πέφτει πολύ σε σχέση με το ΝΒΑ τα τελευταία δύο χρόνια.

Δείτε το σχετικό πίνακα:

 

 

Tags:
Forbes ΝΒΑ