Δεκάδες συμφωνίες επιτεύχθηκαν μετά τη συμπλήρωση 24 ωρών από το άνοιγμα (3/8, 01:00) της φετινής Free Agency του ΝΒΑ. Για την ακρίβεια 78 καταγράφηκαν μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές! Πρωταγωνιστές του πρώτου 24ωρου ήταν οι Los Angeles Lakers, οι οποίοι απέκτησαν συνολικά οκτώ παίκτες (μεταξύ των οποίων και τον Carmelo Anthony) και ανανέωσαν άλλον έναν, ενώ πολύ δραστήριοι ήταν και οι Bulls, αποκτώντας μεταξύ άλλων τον κορυφαίο ελεύθερο σούτινγκ γκαρντ της αγοράς, τον DeMar DeRozan.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε σήμερα (3/8) το νέο μεγάλο συμβόλαιο (215 εκατομμύρια δολάρια για 4 χρόνια) που υπέγραψε ο Stephen Curry στο Golden State μέχρι το 2026. Ο σούπερ σταρ των Warriors έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που υπέγραψε δύο συμβόλαια 200+ εκατομμυρίων δολαρίων!

Αναλυτικά όλες οι κινήσεις που έγιναν από το άνοιγμα της ελεύθερης αγοράς:

* Οι Los Angeles Lakers συμφώνησαν με τους Kendrick Nunn (διετές συμβόλαιο με option παίκτη για 10 εκατομμύρια δολάρια συνολικά), Carmelo Anthony (για ένα χρόνο), Malik Monk. Παράλληλα ανανέωσαν τον Talen Horton-Tucker με τριετές συμβόλαιο 32 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, πήραν και τους βετεράνους Wayne Ellington, Trevor ArizaDwight Howard με μονοετείς συμφωνίες. Παράλληλα υπέγραψαν με two-way συμβόλαια και τους Joel Ayayi, Austin Reaves.

* Οι Chicago Bulls απέκτησαν τον DeMar DeRozan μέσω sign and trade με τους Spurs, στους οποίους έστειλαν τους Thaddeus Young, Al-Farouq Aminu και τρία μελλοντικά draft picks (ένα 1ου γύρου και δύο 2ου γύρου). Ο DeRozan θα υπογράψει 3ετές συμβόλαιο 85 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Lonzo Ball συμφώνησε επίσης να πάει στο Chicago με 4ετές συμβόλαιο 85 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω sign and trade με τη Νέα Ορλεάνη (η οποία έλαβε τους Tomas Satorasnky, Garrett Temple και ένα draft-pick 2ου γύρου), ενώ ο Alex Caruso θα υπογράψει για 4 χρόνια και 37 εκατομμύρια δολάρια.

* Οι Sacramento Kings κράτησαν τον Richaun Holmes με 4ετές συμβόλαιο 55 εκατομμυρίων δολαρίων και απέκτησαν τον Alex Len για 2 χρόνια και 7,6 εκατομμύρια δολάρια. Στο Sacramento επέστρεψε και ο Moe Harkless για 2 χρόνια και 9 εκατομμύρια δολάρια.

* Ο Spencer Dinwiddie είναι κοντά σε συμφωνία με τους Washington Wizards για 3ετές συμβόλαιο 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

* Οι Philadelphia 76ers πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Andre Drummond με μονοετή minimum συμφωνία και ανανέωσαν τον Furkan Korkmaz για 3 χρόνια και 15 εκατομμύρια δολάρια

* Οι Brooklyn Nets συμφώνησαν με τον Patty Mills για 2ετές συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων δολαρίων και με τον James Johnson για ένα χρόνο. Παράλληλα, κράτησαν τον Bruce Brown για ένα χρόνο και 4,7 εκατομμύρια δολάρια. Συν τοις άλλοις, ο Blake Griffin συμφώνησε για μονοετές συμβόλαιο.

* Οι Milwaukee Bucks συμφώνησαν με τον Rodney Hood για μονοετές συμβόλαιο, όσο και με τον Semi Oyeleye και τον George Hill. Επίσης, κράτησαν τον Bobby Portis για 2 χρόνια και 9 εκατομμύρια δολάρια.

* Το Orlando συμφώνησε με τον Robin Lopez για μονοετές συμβόλαιο αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

* Οι Atlanta Hawks προσέφεραν στον John Collins 5ετές συμβόλαιο 125 εκατομμυρίων δολαρίων και συμφώνησαν για μονοετές συμβόλαιο και 4 εκατομμύρια δολάρια με τον Gorgui Dieng. Παράλληλα, κράτησαν με μονοετές συμβόλαιο τον Solomon Hill.

* Οι Portland Trail Blazers “έδεσαν” για άλλα 5 χρόνια τον Norman Powell με συμβόλαιο αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, πήραν τον Tony Snell και τον Cody Zeller με μονοετή συμβόλαια. Την ίδια διάρκεια έχει και το συμβόλαιο με το οποίο απέκτησαν τον Ben McLemore (2,4 εκατομμύρια δολάρια).

* Οι Golden State Warriors απέκτησαν τον Nemanja Bjelica για ένα χρόνο και minimum αποδοχές και τον Otto Porter Jr..

* Η Utah Jazz συμφώνησε με τον Rudy Gay για τη σεζόν 2021-22 και 12,1 εκατομμύρια δολάρια και ανανέωσε τον Mike Conley για 3 χρόνια και 72,5 εκατομμύρια δολάρια.

* Οι Denver Nuggets ανανέωσαν με μονοετές συμβόλαιο τον Austin Rivers, με 2ετές τον JaMychal Green (17 εκατομμύρια δολάρια) και συμφώνησαν με τον Jeff Green (2 χρόνια, 10 εκατομμύρια δολάρια).

* Οι Phoenix Suns συμφώνησαν με τον JaVale McGee (1 χρόνο και 5 εκατομμύρια δολάρια) και κράτησαν για άλλα 2 χρόνια (και 4,2 εκατομμύρια δολάρια) τον Abdel Nader. Φυσικά επέκτειναν και το συμβόλαιο του Chris Paul για 4 χρόνια και 120 εκατομύρια δολάρια και του Cameron Payne για 3 χρόνια και 19 εκατομμύρια δολάρια.

* Οι Toronto Raptors έκαναν δικό τους τον Gary Trent Jr. με 3ετές συμβόλαιο αξίας 54 εκατομμυρίων δολαρίων και απέκτησαν τον Sam Dekker.

* Οι New York Knicks συμφώνησαν με τον Evan Fournier για 4 χρόνια και 78 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κράτησαν τον Derrick Rose (3 χρόνια, 43 εκατομμύρια δολάρια), τον Alec Burks (3 χρόνια, 30 εκατομμύρια δολάρια), τον Nerlens Noel (3 χρόνια, 32 εκατομμύρια δολάρια) και τον Taj Gibson με μονοετές συμβόλαιο 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

* Οι Charlotte Hornets συμφώνησαν για μονοετές συμβόλαιο με τον Ish Smith, ο οποίος θα ισοφαρίσει το ρεκόρ ΝΒΑ για τις περισσότερες διαφορετικές ομάδες στη λίγκα (12)!

* Οι New Orleans Pelicans απέκτησαν τον Devonte’ Graham μέσω sign and trade με τους Hornets και αντάλλαγμα ένα draft-pick 1ου γύρου για το 2022. Ο Graham θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο 47 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, οι “πελεκάνοι” πήραν με 4ετές συμβόλαιο τον Didi Louzada και τους Tomas Satoransky, Garrett Temple μέσω της ανταλλαγής του Ball.

* Το Miami κράτησε με 2ετή συμβόλαια 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων τους και τον Max Strus και Gabe Vincent. Μονοετή συμβόλαια συμφώνησαν να υπογράψουν οι Markieff MorrisDewayne Dedmon. Τις πρώτες ημέρες της Free Agency, δε, απέκτησε μέσω sign trade με τον Kyle Lowry και ανανέωσε τον Duncan Robinson για 5 χρόνια και 90 εκατομμύρια δολάρια!

* Οι Cleveland Cavaliers συμφώνησαν με τον Jarrett Allen για 5 χρόνια και 100 εκατομμύρια δολάρια.

* Οι Dallas Mavericks ανανέωσαν τους Tim Hardaway Jr. (4 χρόνια, 74 εκατομμύρια δολάρια), Boban Marjanovic και απέκτησαν τον Reggie Bullock με 3ετές συμβόλαιο 30,5 εκατομμυρίων δολαρίων και τον Sterling Brown (2 χρόνια, 6,2 εκατομμύρια δολάρια).

* Οι Detroit Pistons συμφώνησαν με τον Cory Joseph για δύο χρόνια και 10 εκατομμύρια δολάρια συνολικά και με τον Trey Lyles για δύο χρόνια και 5 εκατομμύρια δολάρια.

* Οι Houston Rockets απέκτησαν με 4ετές συμβόλαιο 36 εκατομμυρίων δολαρίων τον Daniel Theis και με 3ετή (για 15 εκατομμύρια δολάρια) τον David Nwaba  και (για 37 εκατομμύρια δολάρια) και τον Kelly Olynyk.

* Οι L.A. Clippers κράτησαν τον Nicolas Batum με 2ετές συμβόλαιο.

* Η Oklahoma City Thunder συμφώνησε με τον Mike Muscala για 2 χρόνια και 7 εκατομμύρια δολάρια.

* Οι San Antonio Spurs συμφώνησαν με τον Zach Collins (3 χρόνια, 22 εκατομμύρια δολάρια) και με τον Doug McDermott (3 χρόνια, 42 εκατομμύρια δολάρια).

* Οι Indiana Pacers απέκτησαν με 2ετές συμβόλαιο 10 εκατομμυρίων δολαρίων τον Torrey Craig και ανανέωσαν τον TJ McConnell για 4 χρόνια και 35 εκατομμύρια δολάρια.

* Οι Minnesota Timberwolves πήραν τον Nathan Knight με two-way συμβόλαιο.

Tags:
Free agency