Το τέλος στο μεγάλο σερί εύστοχων τρίποντων του Stephen Curry δεν ήταν το μόνο άξιο αναφοράς στατιστικό στοιχείο που υπήρχε στον 5ο τελικό του ΝΒΑ. Ο αγώνας που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (14/6) στο Σαν Φρανσίσκο ήταν γεμάτος από ενδιαφέροντες αριθμούς…

  • Το ρεκόρ που ξεχωρίζει ήταν αυτό που έκαναν οι Celtics. Διπλό μάλιστα. Ένα θετικό και ένα αρνητικό. Οι “κέλτες” έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Τελικών, που ευστόχησε σε 8 διαδοχικά τρίποντα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα! Το παράδοξο είναι, ότι η ομάδα του Ime Udoka είχε αρχίσει το παιχνίδι με 0/12 τρίποντα, σπάζοντας το σχετικό αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των Τελικών!

  • Ανήμερα της συμπλήρωσης τριών ετών από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στον 6ο τελικό του 2019 με το Toronto, o Klay Thompson έχει πλέον και έναν (καλό αυτή τη φορά) λόγο να θυμάται τη συγκεκριμένη μέρα. Με τα 7/14 τρίποντα που είχε στον 5ο τελικό με τη Βοστόνη, ξεπέρασε τα 100 σε Τελικούς και έγινε μόλις ο 3ος παίκτης που έσπασε το “φράγμα” αυτό μετά τους Stephen Curry και LeBron James.

  • Στο μεταξύ, η καταμέτρηση των λαθών έφτασε ιστορικά επίπεδα για τον Jayson Tatum. O σούπερ σταρ των Celtics, με τα 4 λάθη που έκανε στο 5ο παιχνίδι, έφτασε τα 95 συνολικά στα φετινά Playoffs, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ ΝΒΑ.

  • Ο Draymond Green έγινε ο πρώτος παίκτης έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια, που αποβλήθηκε με 6 φάουλ σε τρεις αγώνες σειράς Τελικών! Ο τελευταίος που κατάφερε (sic) κάτι ανάλογο ήταν ο Dale Davis στη σειρά Lakers – Pacers του 2000, όταν αποβλήθηκε στο 2ο, στον 3ο και στον 4ο τελικό.