Η περασμένη χρονιά που έκανε ο Darius Garland ήταν πραγματικά εξωπραγματική, παίρνοντας απ’ το «χεράκι» του Cleveland Cavaliers και οδηγώντας τους μέχρι και τα Play-In, όπου και αποκλείστηκαν απ’ τους Brooklyn Nets. Αυτό φυσικά δε θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτο απ’ την ομάδα του Κλίβελαντ.

 

Όπως ανέφερε ο Adrian Wojnarowski, ο Αμερικανός γκαρντ συμφώνησε με τους Cavs για 5ετη επέκταση του συμβολαίου του αξίας 193 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία, μάλιστα, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 232 εκατομμύρια μαζί με τα μπόνους, κάτι που αποτελεί το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του franchise. To μπόνους αυτό φυσικά θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που ο 22χρονος «άσσος» καταφέρει μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια να συμπεριληφθεί δύο φορές (δύο χρονιές δηλαδή) στην πρώτη, δεύτερη ή τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ.

To No.5 pick του 2019 NBA Draft είχε εξαιρετικά στατιστικά τη φετινή σεζόν, την 3η του στη λίγκα, αριθμώντας 21.7 πόντους και 8.6 ασίστ ανά αγώνα, ενώ έγινε και All-Star για πρώτη φορά στην καριέρα του!