Στο γεγονός πως νιώθει τόσο Έλληνας όσο και Νιγηριανός αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο παγκόσμιο δίκτυο του ESPN ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στο φετινό Eurobasket 2022 στα γήπεδα του Μιλάνου και του Βερολίνου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σχολίασε τα βήματά του στη χώρα μας ως διαφορετικού χρώματος παιδί αλλά και τη σχέση του με την πατρίδα των γονιών του. 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το ψευδώνυμο που του έχουν δώσει στο ΝΒΑ, το Greek Freak: «Το έχω ακούσει τόσες φορές. Δεν με ενοχλεί, αλλά ο κόσμος δεν με αποκαλεί Nigerian Freak. Όλοι με λένε Greek Freak. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαι και τα δύο. Δεν είμαι μόνο Έλληνας, είμαι και Νιγηριανός. Δεν διαλέγεις το ψευδώνυμό σου, μου άρεσε το Freak.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω τον ελληνικό πολιτισμό, μιλάω τη γλώσσα, ξέρω την ιστορία. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ξέρω ακριβώς και τη νιγηριανή κουλτούρα. Δεν είμαι μόνο ένα πράγμα. Δεν μπορείς να μου πεις τι είμαι.

Το να είσαι στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι είσαι αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι, αλλά άλλοι μπορεί να λένε ότι δεν είσαι αρκετά Έλληνας. Οι γονείς σου είναι Νιγηριανοί και το χρώμα του δέρματός σου είναι διαφορετικό. Είμαι και τα δύο (Έλληνας και Νιγηριανός), είμαι αρκετά ώριμος για να το καταλάβω, ότι και αν λένε τριγύρω μου».