Ύστερα από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει επιστρέψει στην Αμερική, έχοντας στρέψει πλέον την προσοχή του στην προετοιμασία της ομάδας του, των Milwaukkee Bucks και στην έναρξη της νέας σεζόν του ΝΒΑ. Ο 28χρονος φόργουρντ αναφέρθηκε στον Steph Curry, θεωρώντας πως είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή με τον γκαρντ των Golden State Warriors λίγο αργότερα ( στη media day της ομάδας του) να απαντάει στην τοποθέτηση αυτή.

Χθες (25/09), ο αστέρας των “ελαφιών” μίλησε στη media day των Bucks:

Είναι πολλά. Εξαντλήσε λίγο. Παίζοντας τόσο μπάσκετ όλα τα προηγούμενα χρόνια, χρειάζεσαι να πάρεις ένα διάλλειμα, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, να ξεφύγεις λίγο από τα παιχνίδια και να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου και να κάνεις ότι αγαπάς και απλά να κάτσεις στον καναπέ να φας Doritos. Το χρειάζεσαι αυτό προκειμένου να είσαι καλός. Ακούγεται άσχημο αλλά το χρειάζεσαι”, τόνισε.

Για την Εθνική Ελλάδος είπε: “Ήταν μία σπουδαία εμπειρία να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Περνούσα καλά. Είδα πρώτη φόρα κόσμο να ενδιαφέρεται. Ο κόσμος είχε ελπίδες, το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Ακόμη κι έτσι ήμασταν ένα παιχνίδι μακριά από τα μετάλλια. Ένιωσα ότι ο κόσμος είχε ελπίδες και αυτό είναι απίστευτο. Μας ακολουθούσαν στο δρόμο, παντού οπουδήποτε πηγαίναμε και μας χειροκροτούσαν.

Να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι βαρύ, δεν είναι εύκολο. Είναι μία σημαία, αντιπροσωπεύεις μία ολόκληρη χώρα. Πιστεύω ότι 6 ή 7 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τα παιχνίδια που παίξαμε, όταν στην Ελλάδα είναι 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Προφανώς, είμαι λίγο κουρασμένος σωματικά και ψυχικά αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη (νέα) σεζόν.”

Συνέκρινε το ευρωπαϊκό παιχνίδι με του ΝΒΑ: “Το παιχνίδι στην Ευρώπη είναι πολύ πιο σκληρό από ότι στο ΝΒΑ. Το ταλέντο στο ΝΒΑ προφανώς είναι υψηλότερο. Πιστεύω στην Ευρώπη είναι πιο δυνατό. Είναι πιο σκληρό. Δεν ξέρω αν είναι πιο σκληρό επειδή υπάρχει λιγότερο ταλέντο. Για παιδί σαν εμένα που ήρθε από το τίποτα, πιστεύω το ΝΒΑ με ξεγέλασε λίγο. Όταν πηγαίνεις στο εξωτερικό, τα πράγματα δεν είναι ίδια. Τα πράγματα είναι εύκολα εδώ, δεν σου αφήνει κανένα σημάδι σε εσένα. Είμαστε περισσότερο ευλογημένοι.”

 

Εξήγησε για το αν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου: Είμαι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου; Είμαι αρκετά ώριμος να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει παιχνίδια; Ναι. Είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο; Όχι.

Ο Έλληνας διεθνής δήλωσε ότι δεν είναι αυτός ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αλλά ο Steph Curry: “Πιστεύω ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι ο τελευταίος άνθρωπος που στέκεται. Είναι ο άνθρωπος που οδηγεί την ομάδα του στους τελικούς και τη βοηθάει να νικήσει παιχνίδια. Πριν από δύο χρόνια, όταν τα καταφέραμε, κοιμόμουν στο κρεβάτι μου και σκεφτόμουν αν είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, ξέρεις. Αλλά τώρα, όχι. Κατά την άποψή μου ο νικητής είναι ο καλύτερος. Πιστεύω ότι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι ο Steph Curry, μέχρι τον επόμενο καλύτερο παίκτη.”

Για την πιθανότητα κατάκτησης ενός πρωταθλήματος ανέφερε: “Υπάρχει κάτι κοντά στην απόγνωση αλλά δεν το έχω χάσει. Είμαι ευλογημένος να είμαι σε αυτή τη θέση. Θέλω να νικήσω ένα πρωτάθλημα. Κατά κάποιο τρόπο ζήλεψα την παρέλαση των Golden State Warriors. Το ξέρεις το συναίσθημα. Προσπαθώ να μην επικεντρώνομαι στο βραβείο του MVP. Έχω πάρει δύο και μου έχει δώσει αρκετή χαρά, αλλά η χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος για αυτή την πόλη ήταν 20 φορές περισσότερη. Οπότε, προσπαθώ να επικεντρώνομαι σε αυτό”.

 

Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ της περσινής σεζόν Steph Curry στη media day των Golden State Warriors αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας ότι: Και εγώ το ίδιο θα έλεγα αν αντιμετώπιζα τους πρωταθλητές. Αυτή είναι η φύση του πρωταθλήματος. Όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και όταν κοιτάζεις την ομάδα η οποία είναι η τελευταία ομάδα που μενει ζωντάνη και ποιος έπαιζε καλύτερα το ίδιο σκεφτόμουν για εκείνον την τελευταία χρονιά όταν προέρχονταν από την πορεία τους.

Τέλος έκλεισε: “Εκτιμώ το κοπλιμέντο, δεν πρόκειται να με μαλακώσει, αλλά εκτιμάς το σεβασμό των συνομήλικών σου, να βγεις έξω και να πεις το ίδιο. Και είμαι και έχω περάσει από αυτή την κατάσταση να μιλάω ωραία αρκετά για τους παίκτες της λίγκας επίσης.”