Οι Memphis Grizzlies οφείλουν εν πολλοίς τη φετινή εξαιρετική πορεία τους στον Taylor Jenkins και φυσικά δε θα μπορούσαν να μην τον… επιβραβεύσουν.

Οι «αρκούδες», λοιπόν, αποφάσισαν να δώσουν νέο πολυετές συμβόλαιο στον προπονητή τους, με τον οποίο έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας (αποκλείστηκαν από Warriors), ενώ στη Regular Season τερμάτισαν στη 2η θέση της Δύσης με ρεκόρ 56-26, πίσω μόνο απ’ τους Suns του… άπιαστου 64-18.

Ο 37χρονος τεχνικός έκανε το μεγάλο «άλμα» ως πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ το 2019, όπου, έπειτα 6 χρόνια ως βοηθός προπονητή σε Hawks και Bucks, ανέλαβε την ομάδα του Μέμφις. Μάλιστα, η εξέλιξη της ομάδας χρόνο με το χρόνο φαινόταν -πέρα απ’ το παρκέ- και στη βαθμολογία, αφού την 1η του χρονιά τούς έφτασε στην 9η θέση της περιφέρειας και μόλις 1 νίκη μακριά απ’ τα play-offs, τη 2η στην 8η θέση, όπου απέκλεισαν τους Warriors στον… τελικό τον play-in και μπήκαν στα play-offs (αποκλεισμός με 4-1 από Jazz) και την 3η του χρονιά (φέτος) έκαναν μια αξιοζήλευτη πορεία για έναν σύλλογο του επιπέδου των Grizzlies.

 

Φυσικά, η υπογραφή του πολυετούς συμβολαίου ήταν η τέλεια επιβράβευση για τον Jenkins που βγήκε 2ος στην ψηφοφορία του καλύτερου προπονητή της χρονιάς και είναι σίγουρο στα μάτια του βλέπουν τη «σπίθα» για ένα «λαμπρό» μέλλον, σε συνδυασμό με το «νέο αίμα» που «ρέει» στην ομάδα και «διψάει» να κατακτήσει το NBA.

Tags:
NBA