Τι και αν οι Utah Jazz τερμάτισαν στην κορυφαία θέση της δυτικής περιφέρειας;
Τι και αν οι Memphis Grizzlies τερμάτισαν στην τελευταία της;

Οι «Αρκούδες» του Τενεσί κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των «Μορμόνων» και να σπάσουν την έδρα τους στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου των φετινών Playoffs, επικρατώντας με 112-109!

Με κύριους πρωτεργάτες τους τους Dillon Brooks (31 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες) και Ja Morant (26 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), οι Grizzlies κατάφεραν να συνοδεύσουν με νίκη τόσο την πρώτη παρουσία του οργανισμού στην postseason από το 2017 όσο και την πρώτη παρουσία εκεί 6 αθλητών της ομάδας (60%)!
Ακόμα, το double double του Jonas Valanciunas (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ) συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια των φιλοξενούμενων, που ετοιμάζονται πλέον για το επόμενο παιχνίδι της σειράς χωρίς άγχος και γνωρίζοντας πως μετρούν 3 συνεχόμενες νίκες (2 στο Play In) στο υψηλότατο επίπεδο.

 

 

 

 

Από την άλλη μεριά, για τους Jazz -που αγωνίστηκαν για ακόμα μια φορά τους τελευταίους μήνες δίχως την παρουσία του Donovan Mitchell– ξεχώρισε ο Bogdanovic με 29 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα και ο Conley που -στην πρώτη του αναμέτρηση σε Playoffs κόντρα στην πρώην ομάδα του- μέτρησε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 2 τάπες.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι Jazz μετρούν 2 συνεχόμενους αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο της postseason (από Rockets και Nuggets), αλλά και 4 συνεχόμενες ήττες από την περσινή «φούσκα» του Ορλάντο, ενώ ο Bogdanovic έχει επίσης αποκλειστεί 3 συνεχόμενες φορές στον πρώτο γύρο (2 στην Ανατολή, μια στη Δύση).