Οι Memphis Grizzlies γνώριζαν πολύ καλά τη δυσκολία της αποστολής τους κόντρα στους Golden State Warriors -και μάλιστα στο San Francisco, όπου οι «Πολεμιστές» μετρούσαν 7 νίκες στα τελευταία 8 τους ματς- γεγονός που μπορεί να αποθήσει αρκετά το άγχος σε ένα knock out παιχνίδι και να το μεταβιβάσει στο ακλόνητο φαβορί.

Έτσι, κατάφεραν σταδιακά να βρουν περισσότερα ψυχικά αποθέματα και περισσότερη ουσία στο παιχνίδι τους και την αμυντική τους συμπεριφορά, και εν τέλει κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια τεράστια πρόκριση στα ετήσια Playoffs, γινόμενοι ουσιαστικοί ο πρώτος οργανισμός που εισέρχεται σε αυτά όντας η 9η θέση της κανονικής διάρκειας!

Ο Ja Morant ήταν καταπληκτικός για τους νικητές, αφού τελείωσε την αναμέτρηση με 35 πόντους (14-29 σουτ, 5-10 τρίποντα, 2-2 βολές), 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 46 ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά, και ήταν αυτός που με δύο δικά του καλάθια «κλείδωσε» την πρώτη πρόκριση των «Αρκούδων» στην postseason από το 2017!

 

 

 

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί η τρομερή για ακόμα μια φορά άμυνα του Dillon Brooks στον κορυφαία σκόρερ του ΝΒΑ, τον Stephen Curry, με τον απόφοιτο του Oregon -και συμπαίκτη του Tyler Dorsey– να κρατάει τον Chef 2-9 σουτ σε κανονική ροή αγώνα, επιτρέποντάς του να σκοράρει μόνο στο ανοιχτό γήπεδο (4-6 σουτ).

Συνολικά, 6 παίκτες των φιλοξενούμενων κινήθηκαν σε διψήφιες αποχρώσεις σκοραρίσματος, με τους νεαρούς Bane, Tillman και Allen να πετυχαίνουν αθροιστικά 33 πόντους και να οδηγούν τους Grizzlies -τη νεαρότερη ομάδα που τα καταφέρνει- στα Playoffs!

Από την άλλη μεριά, για τους Warriors -που είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια αν το floater του Green έβρισκε στόχο- διακρίθηκαν οι Stephen Curry (39 πόντοι 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Andrew Wiggins (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 2 τάπες), Jordan Poole (19 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Draymond Green (11 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 10 ασίστ).