Ο Τζέρι Κολάντζελο ανακοίνωσε και επίσημα τους 12 παίκτες που θ΄αγωνιστούν με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
“Προσπαθήσαμε να έχουμε πολύ καλή δωδεκάδα, παρά τους τραυματισμούς που είχαμε” είπε ο Κολάντζελο και συνέχισε λέγοντας ότι: “Οι τελικές επιλογές έγιναν με βάση τη φόρμα των παικττών και το βάθος που θα έχει το ρόστερ μας. Πιστεύω ότι η ομάδα μας τα περιέχει όλα αυτά”.

Η τελική δωδεκάδα απαρτίζεται από τους: Καρμέλο Άντονι (Νιου Γιορκ Νικς), Κόμπι Μπράιαντ (Λος Άντζελες Λέικερς), Τάισον Τσάντλερ (Νιου Γιορκ Νικς), Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Μπλέικ Γκρίφιν (Λος Άντζελες Κλίπερς), Τζέιμς Χάρντεν (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Αντρέ Ιγκουοντάλα (Φιλαφέλφεια Σίξερς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Μαϊάμι Χιτ), Κέβιν Λαβ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Κρις Πολ (Λος Άντζελες Κλίπερς), Ράσελ Ουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και Ντερόν Ουίλιαμς (Μπρούκλιν Νετς).

“Η τελική επιλογή ήταν δύσκολη” είπε ο Σιζέφσκι και πρόσθεσε πως: “Τα παιδιά που τελικά δεν επιλέχθηκαν είναι μέρος της ομάδας μας”.
Οι παίκτες που “κόπηκαν” από την τελική επιλογή ήταν οι Ρούντι Γκέι (Γκρίζλις), Έρικ Γκόρντον (Χόρνετς) και Άντονι Ντέιβις (Χόρνετς).

Ο μέσος όρος της ομάδας είναι τα 26.1 χρόνια, ενώ 5 μέλη της ομάδας κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο (Άντονι, Πολ, Μπράιαντ, Τζέιμς και Ουίλιαμς). Επίσης υπάρχουν 5 παίκτες που ήταν μέλη της ομάδας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο του 2010 (Τσάντλερ, Ντουράντ, Ουέστμπρουκ, Ιγκουοντάλα και Λαβ) και δύο παίκτες είναι για πρώτη φορά στην ομάδα (Γκρίφιν και Χάρντεν).