Μπορεί λίγες ημέρες πριν τη διακοπή του ΝΒΑ εξαιτίας του ετήσιου All Star Game να έλαβε χώρα μια αρκετά ιδιαίτερη βραδιά για τα triple doubles, καθότι υπήρχαν πολλά διαφορετικά είδη του (από τον πάγκο, με κλεψίματα, ρεκόρ παικτών που κάνουν), αλλά η χθεσινή βραδιά ανήκει πλέον στο πάνθεον του όρου, όντας η κορυφαία από καταβολάς της λίγκας!

Πιο συγκεκριμένα, το ρεκόρ διαφορετικών παικτών μέχρι και χθες είχε ισοφαριστεί από την προαναφερθείσα ήμερα του προλόγου στο 4 (TJ McConnell, Dennis Smith Jr, Mason Plumlee, James Harden), αλλά αυτό δεν ισχύει πια!

Χθες λοιπόν, έλαβαν χώρα 5 ολόκληρα triple doubles στους 8 προγραμματισμένους αγώνες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να συμμετέχει δεόντως στο νέο ρεκόρ.

Η μονομαχία του Γιάννη με τον Westbrook

 

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, οι Milwaukee Bucks κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Washington, επικρατώντας των τοπικών Wizards με 125-119.

Ωστόσο, η εν λόγω μονομαχία δεν θα είχε κρατήσει μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, αν δεν υπήρχαν οι τρομερές all around εμφανίσεις από τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Russell Westbrook!

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των «Ελαφιών» τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, ενώ ο πρώην παίκτης των Oklahoma City Thunder και Houston Rockets αρίθμησε 42 πόντους, 10 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 2 κλεψίματα, συνεχίζοντας σε διψήφια νούμερα στα φετινά του triple doubles (11).

Η εκτός έδρας ραψωδία των Randle και Sabonis

Μπορεί οι Αντετοκούνμπο και Westbrook να πάλεψαν μεταξύ τους χθες, αλλά ήταν και το τελευταίο κοινό triple double της ημέρας.

Ωστόσο, οι Julius Randle και Domantas Sabonis κατάφεραν να οδηγήσουν τις ομάδες τους, New York Knicks και Indiana Pacers, στις εκτός έδρας επιτυχίες στη Δύση επί των Oklahoma City Thunder και των Phoenix Suns, αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, ο Αμερικάνος power forward της ομάδας από τη Νέα Υόρκη μέτρησε 26 πόντους, 12 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 2 κλεψίματα κόντρα στους νεανικούς Thunder και οδήγησε τον σύλλογό του στην 20η του νίκη σε 39 παιχνίδια φέτος -αλλά και στην πρώτη μετά τη διακοπή για το ASG σε 2 προσπάθειες.

Από την άλλη μεριά, και ο Λιθουανός ήταν καταλυτικός για τους Pacers, οι οποίοι πέρασαν από την έδρα της δεύτερης καλύτερης ομάδας -βάσει ρεκόρ- της δυτικής περιφέρειας, με τον σταρ τους να σημειώνει 22 πόντους, 13 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 κλεψίματα!

 

Η καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς

Μπορεί όλοι τους να πέτυχαν λειτουργικά το ίδιο επίτευγμα, αλλά ο James Harden υλοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της ημέρας!

Ο «Μούσιας» κατάφερε να οδηγήσει τους Brooklyn Nets στην οριακή νίκη επί των άκρως μαχητικών Detroit Pistons στη Νέα Υόρκη με 100- 95, πετυχαίνοντας 24 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες.

Αυτό ήταν το 9ο triple double για τον πρώην σούπερ σταρ των Rockets για φέτος, και φιγουράρει στη δεύτερη θέση μαζί με τον Nikola Jokic, απέχοντας μόλις 2 από τον κολλητό του φίλο και μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στο Τέξας, Russell Westbrook.

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως -με εξαίρεση αυτό του Westbrook λόγω… κανόνων του αθλήματος- όλα τα triple doubles ήταν νικηφόρα για τους παίκτες και τις ομάδες τους!