Τι και αν ο Michael Jordan αγωνίστηκε άρρωστος στο 5ο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ τη σεζόν 1996/97 κόντρα στους Utah Jazz; Ο μεγάλος σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ κατάφερε να σημειώσει 38 πόντους, πήρε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ στο παιχνίδι αυτό.

Πώς όμως ο Jordan βρέθηκε σε κακή κατάσταση πριν από τελικό; Όπως ανέφερε ο ίδιος στα νέα επεισόδια του “The Last Dance”, δεν ήταν κάποια ίωση, αλλά τροφική δηλητηρίαση από μια πίτσα που έφαγε το προηγούμενο βράδυ. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο γυμναστής της ομάδας των Bulls τότε Tim Grover.

Ο “θρύλος” του ΝΒΑ “Air Jordan” ανέφερε πως πριν από το περίφημο “flu game” είχε υψηλό πυρετό όλο το βράδυ και δεν μπορούσε να είναι τόσο έτοιμος σωματικά, όσο τον είχαν συνηθίσει όλα. Παρά το γεγονός αυτό, ο MJ στάθηκε ως άξιος “στρατιώτης” για την ομάδα του και προσφέροντας θέαμα όπως συνήθιζε να κάνει βοήθησε την ομάδα του να φτάσει ένα βήμα πριν τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίον “σφράγισαν” στο επόμενο παιχνίδι.

Δείτε τι δήλωσε ο Michael Jordan για το γεγονός αυτό:

«Ήταν 10-10.30 το βράδυ και πεινούσα πολύ. Έφαγα μία πίτσα, μόνος μου. Δεν έφαγε κανένας άλλος. Ξαφνικά ξύπνησα στις 2.30 τη νύχτα και έκανα συνέχεια εμετούς. Οπότε δεν ήταν ακριβώς flu game, αλλά τροφική δηλητηρίαση».

Δείτε το σχετικό βίντεο: