Η είσοδος της τάξης του 2020 στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame ανήκει πλέον στο παρελθόν. Kobe Bryant, Kevin Garnett και Tim Duncan είναι οι τρεις παίκτες που ουσιαστικά πέφτουν στο μάτι σου όταν βλέπεις τους 9 που μπήκαν φέτος στο… πάνθεον.

Το NBA την σήμερον ημέρα “χτίζει” ένα πολύ δυνατό ρόστερ με παίκτες που πολύ πιθανόν τα επόμενα χρόνια θα μπουν στο Hall of Fame του Springfield (το αυθεντικό).

Στην σκέψη για το ποιοι ενεργοί παίκτες έχουν ελπίδες για το Hall of Fame, πρέπει να συμπεριληφθούν η διάρκεια της καριέρας, τα πρωταθλήματα, τα στατιστικά, οι πόντοι και τα All-Star Game. Βασισμένοι στα παραπάνω στοιχεία σας παρουσιάζουμε το λεγόμενο Hall of Fame… progress των top παικτών του “μαγικού κόσμου” του NBA!

Πρώτη βαθμίδα: Οι σχεδόν σίγουροι

-LeBron James

-Chris Paul

-Kevin Durant

-Russell Westbrook

-James Harden

-Stephen Curry

-Dwight Howard

-Carmelo Anthony

-Vince Carter

Τα επιτεύγματα και η διάρκεια στο παιχνίδι τους, κατατάσσει αυτούς τους 9 ως πρώτους επιλαχόντες για το Hall of Fame. Η επίδραση των LeBron James, Chris Paul και Kevin Durant μιλάει από μόνη της. Ο James και ο Durant έχουν κερδίσει MVP τόσο τελικών όσο και κανονικής περιόδου ενώ ο CP3 έχει κάνει τέσσερις φορές τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν και έξι φορές τα περισσότερα κλεψίματα σε μία σεζόν, σε 14 σεζόν στην λίγκα. Οποιοσδήποτε MVP μπάινει μέχρι σήμερα στο Hall of Fame και το μέλλον των LeBron-Durant δεν θα είναι διαφορετικό.

Παίκτες όπως οι Russel Westbrook, James Harden και Stephen Curry που είναι πραγματικά επιθετικά όπλα, βρίσκονται σε τροχιά Hall of Fame. Ο Russ είχε triple-double μέσους όρους σε τρεις συνεχόμενες σεζόν (2016-2019). Ο “μουσιάς” έχει σκοράρει τους περισσότερους πόντους στην σεζόν δύο φορές ενώ βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της λίστας όλων των εποχών σε μέσο όρο πόντων ανά αγώνα (25.1). Ο Curry έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους κορυφαίους σουτέρ όλων των εποχών, με το εκπληκτικό 43.5% από το τρίποντο σε όλη την καριέρα του μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τους Howard, Anthony και Vince Carter αν δεις συνολικά τις καριέρες τους, δεν μπορείς να μην τους βάλεις στο Hall of Fame. Ο Howard ήταν καταλύτης στην άμυνα, έχοντας τα περισσότερα ριμπάουντ στην λίγκα πέντε σεζόν ενώ επίσης πέντε φορές ήταν μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας του NBA. Τέλος, δύο σεζόν ήταν και ο πρωταθλητής στις τάπες. Ο Anthony είναι 17ος σκόρερ όλων των εποχών (26,314 πόντους) και ο “Vinsanity” ήταν σημαντικός για όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, έχοντας στην κατοχή του και το ρεκόρ των σεζόν στον “μαγικό κόσμο” (22).

Ένα πράγμα που οι έξι από αυτούς τους παίκτες δεν έχουν, είναι ένα δαχτυλίδι. Πάντως και οι έξι έχουν διάρκεια-σταθερότητα στο παιχνίδι τους και είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Τα στατιστικά τους και επιτεύγματα τους, τους καθιστούν ως πρώτους επιλαχόντες για το Hall of Fame, ανάμεσα στους ενεργούς παίκτες του NBA.

Δεύτερη βαθμίδα: Βρίσκονται στον δρόμο προς τα εκεί

-Derrick Rose

-Giannis Antetokounmpo

-Kyle Lowry

-Kevin Love

-Damian Lillard

-Paul George

-Kyrie Irving

-Blake Griffin

-Kawhi Leonard

-Klay Thompson

-Anthony Davis

Οι περισσότεροι από αυτούς, για να μην πούμε όλοι, θα τα καταφέρουν να εισαχθούν στο Hall of Fame αλλά έχουν πετύχει διαφορετικά πράγματα-επιτεύγματα στην καριέρα τους. Σε αυτή την… ενδεκάδα υπάρχουν παίκτες που έχουν πάρει δαχτυλίδι, άλλοι που ήταν MVP και μερικοί που παίζουν εξαιρετικά σε συγκεκριμένο περιβάλλον-ομάδα.

Τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι παίκτες για να έχουν σίγουρη την θέση τους στο Hall of Fame όμως? Για τους MVP, Rose και Γιάννη, οι καριέρες τους βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό σημείο αυτή την στιγμή. Ο Derrick έχει παλέψει πάρα πολύ για να επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδο μετά τους πολλούς τραυματισμούς του, ενώ ο Αντετοκούνμπο είναι υποψήφιος για το δεύτερο MVP του. Στα 25 του ο Έλληνας παίκτης έχει δείξει πολλά πράγματα αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στο peak της απόδοσης του! Αμφότεροι πρέπει να είναι σταθεροί από εδώ και στο εξής, ενώ ένα δαχτυλίδι θα… ανέβαζε στην πρώτη βαθμίδα και τους δύο παίκτες.

Οι Kyle Lowry, Kevin Love, Kyrie Irving, Kawhi Leonard και Klay Thompson έχουν κερδίσει δαχτυλίδι πρωταθλητή NBA. Έχουν αφήσει το στίγμα τους στην επιθετική πλευρά του παρκέ, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των Thompson και Irving. Ο πρώτος κατέχει το 14ο καλύτερο ποσοστό όλων των εποχών στα τρίποντα (41.9%) ενώ ο παίκτης των Nets έχει να επιδείξει κάποια θρυλικά σουτ, όπως εκείνο στους τελικούς του 2016. Ο Kawhi είναι τρομερός αμυντικός ενώ έχει αποδείξει πως όταν η μπάλα “καίει” θα βγει μπροστά. Μάλιστα και στα δύο του δαχτυλίδια ανακηρύχθηκε MVP των τελικών! Οι Lowry και Love ήταν πολύ σημαντικά “γρανάζια” των ομάδων τους που κατέκτησαν την κούπα.

Από την άλλη οι Damian Lillard, Paul George, Blake Griffin και Anthony Davis έχουν αποδείξει πως είναι top επιπέδου παίκτες αλλά δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε κάποιο πρωτάθλημα, ή έστω κοντά. Έχουν δείξει πως είναι έτοιμοι για τις μεγάλες στιγμές αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και να βρουν τρόπο να έρθουν πιο πολύ στο προσκήνιο.

Οι περισσότεροι εκ των 11 παικτών χρειάζονται χρόνο. Οι Antetokounmpo, Irving, Leonard, Thompson και Davis είναι ακόμα μικροί σε ηλικία και έχουν πολλά ακόμα να δείξουν και να πετύχουν. Από την άλλη, οι βετεράνοι, όπως οι Rose, Lowry, Love και Griffin πρέπει να αποδείξουν πιο γρήγορα κάποια ακόμα πράγματα. Οι περισσότεροι έχουν ήδη ένα status κοντά στο Hall of Fame αλλά θα πρέπει άμεσα να ανεβάσουν στροφές αν θέλουν να θεωρηθούν… σίγουροι.

Τρίτη βαθμίδα: Τους λείπει η διάρκεια, χρειάζονται κάτι ακόμα

-Jimmy Butler

-Rajon Rondo

-Draymond Green

-John Wall

Αυτή η τετράδα έχει επηρεαστεί από τραυματισμούς, άσχημα ξεκινήματα και πολύ καλούς συμπαίκτες. Αυτοί οι τέσσερις έχουν αποδείξει πως μπορούν να έχουν τεράστια επιρροή σε μία ομάδα πάντως.

Για να καταφέρουν να μπουν στο Hall of Fame θα πρέπει να καταφέρουν να γίνουν ηγέτες στο τοπ επίπεδο. Ο Draymond Green έχει τρία δαχτυλίδια και είναι απίστευτος αμυντικός, αλλά θα πρέπει να τον δούμε και χωρίς τους Curry-Thompson. Ο Butler είναι επίσης αμυντικογενής παίκτης που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανεβάσει πολύ το επιθετικό παιχνίδι του.

Ο John Wall αν δεν είχε τραυματισμούς ίσως ήταν μία βαθμίδα πάνω, ενώ ο Rajon Rondo είναι τρεις φορές ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην σεζόν αλλά δεν στεριώνει σε καμία ομάδα.

Αυτοί οι παίκτες έχουν φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο, έχοντας περάσει χρονικές περιόδους που ήταν φαντασμαγορικοί και στο επίπεδο του Hall of Fame. Ζητούμενο είναι η διάρκεια και για τους τέσσερις.

Τέταρτη Βαθμίδα: Πολύ νωρίς ακόμα, αλλά το πρώτο δείγμα ενθαρρυντικό

-Trae Young

-Luka Doncic

-Ja Morant

-Zion Williamson

-Jayson Tatum

Είναι ωραίο να σκεφτόμαστε τα νέα ταλέντα του NBA στο Hall of Fame αλλά είναι πολύ μακρινό. Οι Doncic, Young, Morant και Tatum έχουν σπάνιο επιθετικό ταλέντο και αποτελούν τις ελπίδες της λίγκας ενώ ο Williamson ερχόμενος ως το νούμερο ένα Draft Pick έχει πολύ δουλειά για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους.

Είναι πολύ πιθανό να τους δούμε σε 20+ χρόνια στο Hall of Fame αλλά είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε κουβέντα. Εδώ ολόκληρος Rose δεν είναι σίγουρος που αν το λέγαμε το 2011 θα γελούσαν μαζί μας.

Tags:
Hall of Fame