Στο Sports Illustrated μίλησε σήμερα (19/8) ο James Harden, με τον αστέρα των Brooklyn Nets να θέτει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη για τη νέα σεζόν της ομάδας του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε περίπτωση που μείνουν υγιείς -κάτι που δεν έγινε πέρυσι, με τους «Μούσια» και Kyrie Irving να χάνουν σχεδόν ολόκληρη τη σειρά με τους Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο– δε θα έχουν κανένα πρόβλημα στο δρόμο για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Για την ιστορία, ο πρώην παίκτης των Oklahoma City Thunder και Houston Rockets έχει αποκλειστεί 3 συναπτές φορές στα ημιτελικά Δύσης και Ανατολής, ενώ έχει φτάσει μόλις 2 φορές σε Τελικούς Περιφέρειας ως πρώτο βιολί (2015, 2018).

Πέρυσι, στην πρώτη του σεζόν στη Νέα Υόρκη, μέτρησε 25 πόντους, 8.5 ριμπάουντ και 11 ασίστ, όντας ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής του συλλόγου του στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς, που θα είμαστε. Ειλικρινά αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε όλη τη σεζόν μαζί. Με πλήρες ρόστερ, δεν μπορεί κανείς να μας κερδίσει. Και θα το αφήσω εκεί.

Η φυσική κατάσταση είναι η προτεραιότητά μου. Θέλω να σιγουρευθώ ότι θα αναρρώσω πλήρως και θα είμαι ο εαυτός μου. Θα συνεχίσω να παίζω με το δικό μου στιλ, ξέρω ότι δεν μπορώ να σουτάρω όσο στο παρελθόν, θα είμαι ο playmaker που θα βάζει τους σουτέρ στο παιχνίδι».